Criza financiara internationala a capatat, incepand de astazi, o noua dimensiune, mai concreta care dovedeste, prin cifre, cat de mari sunt problemele.

Astfel, banca americana Wachovia, aflata intre primele trei-patru banci din Statele Unite si una dintre cele mai mari din lume a anuntat un rezultat-soc pentru trimestrul al treilea al acestuia an, incheiat la sfarsitul lunii septembrie, adica intr-o perioada in care criza financiara inca ardea la foc mocnit.

Concret, pierderile inregistrate de catre Wachovia in perioada iulie-septembrie a.c. au ajuns la incredibila suma de 23,9 miliarde de dolari.

Pentru a avea o imagine mai exacta a acestui rezultat, trebuie spus ca ceea ce a reusit sa piarda banca americana in trei luni echivaleaza cu aproape jumatate din bugetul Romaniei pe un an intreg!

La Bursa de la New York, actiunile Wachovia au deschis in scadere cu peste trei procente, in primul sfert de ora de tranzactionare fluctuand intre -2% si -3%.

De asemenea, in scadere au deschis si actiunile Wells Fargo, grupul care a preluat luna aceasta Wachovia contra sumei de 15,1 miliarde de dolari.