Cei vinovați de faptul că au dat permise analfabeților ar fi polițiștii din cadrul Serviciului Permise Giurgiu și doi instructori care îi ajutau pe cei care dădeau șpagă să treacă examenul.

Majoritatea locuitorilor din Bolintin Vale știu că foarte mulți locuitori au obținut permise de conducere ilegal.

Conform unor informații obținute de Digi24, un alfabet din Bolintin Vale ar fi dat șpagă în jur de 5.000 de euro pentru a intra în posesia permisului de conducere.

„Rețeaua care intermediază permise analfabeţilor ar exista de mai bine de cinci ani. Ea ar fi alcătuită din doi instructori auto, care fac legătura clienților cu polițiștii de la Serviciul Permise Giurgiu. Șpaga se împarte între aceștia. Veriga importantă în rețea este polițistul din sală, unde se dă proba scrisă. Un intermediar al acestei rețele a povestit pentru Digi24 că analfabeții erau băgați în sală la sfârșit. Polițistul trecea prin dreptul calculatorului candidatului, citea întrebarea, după care îi arăta din spate, pe degete, care e răspunsul corect. Poliția din Bolintin a refuzat să vorbească în legătură cu acest subiect”, se arată pe site-ul Digi24.ro.

Întreaga rețea a fost prinsă în urma unor accidente rutiere în care au fost implicați mai mulți analfabeți. La audieri, polițiștii din alte județe au observat că șoferii nu știu să scrie și să citească.

Un caz asemănător a mai avut loc acum 11 ani, la Pitești. Mai multe vedete și chiar primari au obținut permise de conducere după ce au dat mită.