Circa o mie de manifestanţi sunt aşteptaţi sâmbătă cu începere de la ora 08.00 GMT în Paradeplatz din Zurich, loc emblematic pentru finanţele elveţiene, unde se află sediile băncilor UBS şi Credit Suisse.

‘Obiectivul nostru este să fim paşnici, orice alt comportament ar fi contra-productiv’, a declarat pentru AFP Fabian Fuhrer, activist al filialei elveţiene a asociaţiei ‘We are change’ (‘Noi suntem schimbarea’).

‘Băncile nu trebuie salvate cu banii contribuabililor şi apoi, peste doi ani, să se plângă de o reglementare mai strictă’, a comentat Fuhrer. ‘Sperăm că se vor mobiliza mulţi oameni. Dar noi vom merge până la capăt, orice-ar fi’, a subliniat el, precizând că se poartă negocieri cu autorităţile locale pentru obţinerea autorizaţiei.

Manifestaţiile din Elveţia vor avea loc în cadrul unei zile de adunare mondiale, au explicat organizatorii, care au luat modelul mişcării iniţiate în SUA, unde militanţii ‘anti-Wall Street’ încep a patra săptămână de ocupare a centrului cartierului financiar din New York.

Potrivit site-ului www.occupytogether.org, astfel de ocupări au avut loc sâmbătă în 68 de oraşe din SUA, printre care Washington, Los Angeles, Chicago, Miami şi Dallas. SURSA: Agerpres Roubini trâmbițează distrugerea capitalismului. Soros devine anticapitalist. Imagini de coșmar