„România devine o ţară condusă de un german. După numărarea a o treime dintre voturi, Klaus Iohannis câştigă în mod clar alegerile prezidenţiale în faţa lui Victor Ponta. Primul ministru l-a felicitat deja pe învingător.”

 „Favoritul cedează preşedinţia României”  titrează pagina electronică a publicaţiei The New York Times.

„Votul din România a luat o turnură surprinzătorare, Primul Ministru Victor Ponta pierzând fotoliul de președinte în favoarea candidatului de centru-dreapta Klaus Iohannis, actual primar al orașului transilvănean Sibiu.”

Alte titluri din New York Times: „Pactul nuclear al Iranului, un tablou de forțe opuse”, un comentariu referitor la ultimul efort al preşedintelui american Barack Obama în privinţa programului nuclear iranian.

„Obama condamnă uciderea de către Statului Islamic a americanului Peter Kassig, al 50-lea ostatic occidental decapitat.”

„Un primar de centru-dreapta câştigă alegerile prezidenţiale din România”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Wall Street Journal. „primar de centru-dreapta Klaus Iohannis a ieşit victorios duminică în turul doi prezidențial din România. El a întors rezultatul după ce actualul Prim Ministru Victor Ponta câștigase în primul tur.”

„Japonia intră în recesiune” mai scrie The Wall Street Journal. „Creșterea impozitul pe vânzări împins economia Japoniei în recesiune în al treilea trimestru”

„Klaus Iohannis câştigă alegerile prezidenţiale din România”, scrie publicaţia The Guardian. „Primarul de etnie germană l-a învins pe favoritul alegerilor, Primul Ministru Victor Ponta în turul doi al alegerilor prezidenţIale, după ce primul tur s-a terminat nedecis.

 „David Cameron avertizează că se întrevede o a doua cădere economică globală”, mai citim în publicaţia The Guardian. Premierul a spus că "lumini de avertizare de culoare roșu intermitent" se întrevăd la nivel mondial, într-un context de instabilitate și incertitudine.

„Klaus Iohannis, portavocea anticorupției, ales președinte al România”, titrează pagina electronică a publicaţiei Le Monde. „Primul-ministru social-democrat Victor Ponta a recunoscut victoria adversarului său Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale românești. Rezultatele finale vor fi anunțate luni.

„În timp ce sondajele între cele două runde l-au dat câștigător pe Victor Ponta cu un avans de opt puncte, implicarea tinerilor a făcut diferența, potrivit analiștilor. Klaus Iohannis, liberal provenit din minoritatea germană a beneficiat de o participare "enormă" – 61%, potrivit cifrelor preliminare, un record pentru o țară în care lehamitea alegătorilor în urma corupției și sărăciei este extrem de crescută după evoluţiile din ultimii în ultimii ani.”, mai scrie Le Monde.