„Autoritatea de Reglemantare europeană în ceea ce priveşte Competiţia pregăteşte terenul pentru a muta împotriva companiei Google în următoarele săptămâni, stabilind practic terenul pentru acuzațiile împotriva gigantului din SUA, în urma unei investigaţii antitrust care s-a desfăşurat pe o perioadă de cinci ani”, mai scrie Wall Street Journal.

Europa este gata să arunce mănuşa. Totul s-ar putea termina cu o amendă de 6 miliarde de dolari pentru Google”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Uniunea Europeană va înainta acuzații antitrust împotriva Google în următoarele câteva săptămâni, potrivit unui nou raport apărut în Wall Street Journal. UE a investigat Google vreme de mai mulți ani, dar acum autoritatea antitrust de vârf de pe Bătrânul Continent, Comisia Europeană, a cerut companiilor care au depus plângeri confidențiale împotriva Google permisiunea de a publica aceste plângeri. Comisia ar putea încheia totul aplicând o amendă Google, echivalentă  cu până la 10% din veniturile anuale ale companiei, ceea ce ar putea însemna peste 6 miliarde dolari pe baza veniturilor de anul trecut.”

„Grecia trimite noi reforme spre analiză în încercarea de a debloca ajutorul de urgenţă”, titrează The Guardian, în pagina sa electronică

„Grecia a prezentat cel mai cuprinzător  plan de reforme creditorilor săi, care nu au deblocat încă fondurile de salvare. Atena a propus miercuri o listă de 26 de pagini de reforme, de la măsuri împotriva  evaziunii fiscale la crearea unei bănci de rebuturi, necesară pentru a ajuta la curățarea sistemul său financiar. Se menţionează că este nevoie urgentă de implementarea acestor acțiuni, pentru a se păstra viabilitatea zonei euro. Planul a fost discutat ieri după-amiază de miniștrii adjuncţi de finanțe din zona euro. Surse grecești spune că se înregistrează progrese, în timp ce interiorul zonei euro se spune că „se bate pasul pe loc”.

„Lufthansa se confruntă cu un munte de provocări pe măsură ce apar mai multe detalii despre catastrofa avionului companiei Germanwings”, titrează The New York Times. „Compania aeriană se confruntă probabil cu cea mai gravă criză din istoria sa, pe măsură ce mânia în Germania este îndreptată spre companie și spre directorul executiv al acesteia.”

„Programul nuclear iranian: maratonul diplomatic continuă”, citim în publicaţia Le Monde.

„Negocierile internaționale privind nuclear iranian sunt pe "ultima sută de metri", a declarat joi șeful diplomației franceze Laurent Fabius, revenit la Paris de la Lausanne, unde s-a aflat alături de marile puteri şi de Iran în ziua a opta a unui obositor maraton diplomatic. Iranul și marile puteri – SUA, Marea Britanie, Franța, China, Rusia și Germania, încercă să ajungă un proiect de acord de bază privind programul nunuclear al Teheranului, înainte de încheierea unui text final până la 30 iunie.”