„Jihadiștii Statului Islamic a preluat controlul total al orașului Ramadi, situat la aproximativ 100 de kilometri de Bagdad, profitând de un regres masiv al forțelor irakiene, cărora prim-ministrul irakian le ceruse să reziste. "Ramadi a căzut, orașul a fost luată în întregime. Soldații sunt pe fugă”, a declarat pentru Associated Press Muhannad Haimour, purtător de cuvânt și consilierul guvernatorului provinciei, adăugând că în bătăliile din ultimele două zile au murit cel puțin 500 de persoane, atât civili cât şi și militari", mai citim în Le Monde.

„Oraş strategic irakian căzut în mâinile ISIS, ducă ce ultimele forţe de securitate au plecat”, titrează The New York Times.

„Ultimele forțelor de securitate irakiene au fugit de la Ramadi, iar orasul a căzut complet în mâinile militanților Statului Islamic. Aceștia au răscolit cartierele generale militare, s-au ales cu un mare depozit de armament și a ucis localnicii loiali guvernului de la Baghdad, dup[ cum au declarat oficiali de securitate și liderii tribali. Căderea Ramadi în mâinile Statului Islamic, în ciuda întensificărilor loviturilor aeriene americane din ultimele săptămâni în încercarea de a salva orașul, reprezintă cea mai mare victorie din acest an pentru gruparea extremistă.”

„Îngrijorările privind corupţia persistă la un an de la revoluţia ucraineană”, mai citim în New York Times. „Noul guvern condus de Petro Poroșenko nu a reușit în mare măsură să-şi urmeze promisiunile privind eliminarea corupției endemice și a fost prins în noi acuzații de acest fel.”

„În Ucraina, legăturile economice în Rusia sunt greu de rupt”, titrează The Wall Street Journal.

„Întoarcerea economiei Ucrainei față de Occident s-a dovedit a fi dificilă, în condiţiile în care industria grea a ţării are legături de lungă durată cu Rusia și şi se luptă pentru a face faţă concurenţei din Europa.”

„20.000 de macedoneni cer demisia guvernului Gruevski”, scrie The Guardian, în pagina sa electronică.

„În jur de 20.000 de demonstranți au ieșit în stradă în Macedonia pentru a cere plecarea actualului guvern, la o săptămână după ce 18 de persoane au murit în schimburi de focuri între gherilele etnicilor albanezi și poliție. Țara balcanică a fost aruncată într-o criză politică în ultimele luni, guvernul fiind implicat într-un scandal imens, în timp ce liderul opoziției a fost acuzat de plănuirea unei lovituri de stat.”

„O reglare de conturi între găştile de motociclişti din Texas s-a soldat cu 9 morţi”, citim în portalul de ştiri Business Insider.

„9 persoane au fost ucise şi 18 au fost rănite în schimburi de focuri între grupuri rivale de motociclişti, la Waco, în statul american Texas. Violenţele au izbucnit în parcarea unui restaurant între trei grupuri rivale ale căror membri au făcut uz de bâte de baseball şi cuţite înainte de a scoate armele de foc. Aparent, disputele au început în interiorul restaurantului, iar poliţia era de faţă atunci când membri grupurilor au ieşit în parcarea centrului comercial Central Texas Market, unde au avut loc lupte sângeroase. Mai mulţi poliţişti au fost ţinta tirurilor. Cu toate acestea, poliţia din Waco a informat pe contul său de Facebook că niciun membru al forţelor de ordine nu a fost rănit.”