„Protestatarii au mărşăluit prin Manhattan, provocând întreruperi ale traficului pe mai multe artere de circulaţie. Mai multe persoane au fost arestate, mai scrie New York Times.”

„Ferguson: autorităţile dau un răspuns pe măsură”, potrivit paginii electronice a publicaţiei The Wall Street Journal.  „Măsuri de securitate sporite la Ferguson după o noapte de proteste. Guvernatorul din Missouri Jay Nixon a triplat forțele Gărzii Naţionale. În prezent pe străzile orăşelului de 21.000 de locuitori patrulează 2200 de de membri ai Gărzii Naționale, în efortul de a evita repetarea violențele de luni noapte”.

„Cazul Ferguson: ofiţerul de poliţie Darren Wilson spune „Mi-am făcut treaba cum trebuie”, titrează portalul de ştiri Business Insider.

„Ofiţerul de poliţie din Ferguson Darren Wilson vorbeşte într-un interviu pentru ABC despre incidentul din august și spune că a acționat potrivit regulamentelor în vigoare. El a precizat ca date fiind circumstanțele, nu a putut acționa altfel. Wilson a precizat că se teme pentru viața sa după valul de proteste care a urmat deciziei juraților de a-l scoate de sub urmărire penală.”

„Mii de americani îşi spun oful în stradă după verdictul de la Ferguson”, titrează Le Monde.

„Proteste de amploare au avut loc în zeci de oraşe americane, ca urmare a deciziei juraţilor de a nu-l cerceta penal pe ofiţerul de poliţie care a împușcat mortal  un tânăr de culoare. Canalul CNN a numărat 37 de state americane în care au avut loc proteste.”

„Obama se adresează Americii: Nicio scuză pentru violenţe”, titrează publicaţia italiană Corriere della Sera. „Nu există nici o scuză pentru cei care folosesc violența, pentru cei care ard case şi masini. Președintele Statelor Unite vorbește de la Chicago, despre o zi marcată de furie, tensiune și proteste în Statele Unite ale Americii.”

„Israelul ia în calcul un atac preventiv împotriva Iranului”, citim în ediţia electronică a publicaţiei germane Die Welt. „Negocierile cu Teheranul continuă, dar Israelul joacă o carte periculoasă: un atac preventiv împotriva programului nuclear al Iranului – toate opțiunile implică riscuri uriașe.”

„Artur Mas propune un plan de declarare a independenţei în 18 luni”, citim în cotidianul spaniol El Pais. „Președintele Generalitat propune alegeri anticipate doar dacă se va face o listă unitară de partide suverane şi care include, de asemenea, o puternică reprezentare a societății catalane.”

„Şase ani de la atacurile din Mumbai. Ameninţarea teroristă în India revine în atenţie”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„India se confruntă cu un val de amenințări teroriste din cauza unor factori interni, regionali și globali, spun oficialii de securitate. La şase ani de la atacul sângeros de la hotelurile de lux și alte obiective din capitala comercială a țării, Mumbai, oficialii locali și internaționali spun că această perioadă perioadă de acalmie de acele atacuri şi până în prezent poate fi întreruptă în orice moment.”