„Protestele au reînceput la Fergusson, Missouri, în urma deciziei justiţiei de a nu-l inculpa pe polițistul Darren Wilson, cel care l-a ucis pe adolescentul Michael Brown în august. Martori oculari au auzit focuri de armă la Fergusson și au vazut protestatari distrugând mașini de poliție.”

Publicaţia Business Insider oferă un portret complet al poliţistului Darren Wilson, cel care se află la originea acestor mişcări sociale.

„Protestele au reînceput după decizia de la Fergusson”, citim în pagina electronică a publicaţiei The New York Times.

„Poliţistul Darren Wilson nu a fost inculpat după ce l-a împuşcat mortal pe tânărul Michael Brown la Ferguson, Missouri, fapt care a dus la proteste de stradă față de brutalitatea poliției împotriva unui tânăr de culoare.”

„Cazul Fergusson: Darren Wilson nu va fi inculpat după ce l-a ucis pe Michael Brown”, titrează publicaţia The Guardian.

„Preşedintele Barack Obama a făcut apel la calm, dar poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene în urma violenţelor de la Fergusson.”

„Fergusson, o galerie de portrete ale unei Americi divizate”, scrie publicaţia Le Monde. „Evenimentele de la Fergusson, această suburbie a oraşului St. Louis, Missouri, în care un adolescent de culoare a fost ucis de un poliţist, aminteşte lumii că Statele Unite nu au terminat cu demonii vechi ai rasismului şi discriminării”.

Publicația Le Monde face o completă trecere în revistă a subiectului, din perspectiva părţilor implicate şi a implicaţiilor politice şi sociale.

 „Chuck Hagel demisionează din funcţia de şef al Apărării”, titrează ediţia online a publicaţiei The Wall Street Journal. „Preşedintele Obama a anunţat că secretarul Apărării Chuck Hagel va pleca din funcţie, acest fapt marcând o realiniere majoră în conducerea americană, în mijlocul multiplelor provocări militare.”

„Puterile lumii nu au ajuns la un acord în problema iraniană”, mai scrie Wall Street Journal. „Marile puteri mondiale nu a reușit să ajungă la un acord nuclear cu Iranul. Discuțiile au scos la iveală mari disensiuni între cei  implicați.”

„Un virus de calculator, mai puternic decât toate descoperite  până acum”, titreaz[ pagina electroniă a publicaţiei Die Welt.

„Regin este de departe cel mai puternic program malware descoperit vreodată. Acesta ar fi putut fi creat de NSA și sugerează o idee "înnebunitoare”: poate deturna infrastructura IT completă a statelor.”

„Nicio măsura anunţată de Rajoy contra corupţiei nu este în vigoare, citim în pagina electronică a publicaţiei spaniole El Pais.

„Nici una din legile împotriva corupției ale premierului Mariano Rajoy promise acum 21 de luni nu este încă în vigoare. La 20 februarie 2013, în primul său discurs ca prim-ministru, într-o poziție privind starea națiunii, Rajoy a promis măsuri de regenerare. Acestea sunt blocate în Parlament, altele nici măcar nu au trecut prin Consiliul de Miniștri, iar unele nu pot fi aprobate în actuala legislatură.”

Corriere della Sera titrează: „Medicul infectat cu virusul Ebola a fost adus acasă”. „Avionul care l-a transportat a sosit pe aeroportul militar Pratica di Mare. Medicul a fost testat pozitiv în Sierra Leone. El va fi transferat la Spallanzani, în Roma.”