„Conducerea militară americană spune că este pentru prima dată când Iranul efectuează raiduri aeriene împotriva jihadiştilor, iar atacurile nu au avut legătură cu coaliţia condusă de Statele Unite împotriva Statului Islamic”, mai scrie The Guardian.

„Raiduri iraniene împotriva Statului Islamic”, citim în publicaţia germană Die Welt. „Lupta împotriva statului islamic din Irak capătă o nouă dimensiune. Iranul efectuează raiduri aeriene împotriva jihadiştilor. Până în prezent, Teheranul a sprijinit opoziţia logistic şi cu armament, dar nu s-a implicat în operaţiuni militare.”

„Obama l-ar fi ales pe Ashton Carter, fizician şi fost adjunct pentru funcţia de Secretar al Apărării”, citim în publicaţia The New York Times.

„Preşedintele Obama l-a ales pe Ashton B. Carter to să fie noul Secretar american al Apărării, au anunțat înalți oficiali ai administrației, desemnându-l astfel pe fostul fizician și fost șef al departamentelor Armament din Pentagon să-i succeadă lui Chuck Hagel, care a plecat din funcție săptămâna trecută.”

„Alianţa spaţială SUA-Rusia întâmpină obstacole”, titrează The Wall Street Journal.

„Tensiunile sporite dintre Rusia și Statele Unite sunt un obstacol în calea cooperării celor două ţări în spațiu, această chestiune intervenind în condiţiile unei industrii spațiale americane marcată de accidentele în care au fost implicate două nave spațiale comerciale în această toamnă.”

„America Latină face un popas”, citim în portalul de ştiri online Business Insider.

„Economiile din America Latină, care se confruntă cu scăderea investiţiilor vor marca o creştere cu 1,1% în 2014, cel mai mic nivel din ultimii 5 ani.”

„Bhopal, o interminabilă tragedie”, titrează Le Monde. „Când se va termina tragedia de la Bhopal, din India? La 30 de ani de la eliberarea în atmosferă a unui gaz ucigator provenind de la o fabrică de pesticide, catastrofa continuă să facă victime. Bilanțul oficial este de 5.300 de morți, dar asociațiile victimelor vorbesc despre 25.000.”