„Aflat la Paris în cadrul turneului prin capitalele europene, ministrul de finanțe grec Ianis Varoufakis a anunțat duminică faptul că Grecia caută un acord global în privinţa situaţiei financiare a ţării, care s-ar putea finaliza către "sfârșitul lunii Mai", citim în Le Monde.

„Disputa datoriei Grecia: Parisul ademenit de euro-revoluționari”, scrie publicaţia germană Der Spiegel. „Compromis în loc de confruntare: Franța ajută Guvernul de la Atena în negocierile cu partenerii internaționali. Noul ministru grec de Finanțe Varoufakis oferă lovituri la schimb cu tonul moderat.”

„Negocierile de pace a eșuat: SUA are în vedere furnizarea de arme către Ucraina”, mai citim în Der Spiegel.

„Ucraina cere SUA ajutor militar suplimentar în lupta împotriva separatiștilor pro-ruşi. Un acord ar putea fi implementat în acest sens: potrivit unui articol din New York Times, un oficial american de rang înalt susţine furnizarea de armament către statul ucrainean.”

SUA ia in considerare furnizarea de armament către Ucraina, afirma oficiali americani, citim în pagina electronică a publicaţiei The New York Times.

„În condiţiile în care Rusia îi sprijină pe separatiștii pro-ruşi în atacurile lor din estul Ucrainei, comandantul militar al NATO generalul Philip M. Breedlove susține furnizarea de arment şi  echipamente defensive forțelor asediate. Oficiali militari şi cei ai administraţiei americane par să aibă păreri contrare în privinţa unei poziţii oficiale.”

„Departe de pacifismul specific ţării sale, premierul japonez promite răzbunare pentru crimele comise, mai scrie New York Times. „Prim-ministrul Shinzo Abe a promis "să-i facă pe teroriști să plătească prețul crimelor", după ce o înregistrare video a Statului Islamic a prezentat decapitarea unui al doilea ostatic japonez.”

"Va fi o anulare majoră a datoriilor din Europa, dar nu în Grecia”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Mii de croați îşi vor vedea datoriile şterse, luni, ca parte a unei încercări de a stimula economia, ajutând gospodăriile să-și recâștige accesul la facilitățile de bază, inclusiv conturile bancare. Programul, care a fost numit "un nou început", prevede ca datoriile a aproximativ 60.000 de cetățeni să fie șterse de către bănci, telecomunicații și operatorii de utilități, ca parte a unui acord cu guvernul.”

„Germania pare să fie marele câştigător al atât de controversatului program de stimulare al BCE”, titrează The Wall Street Journal.

„Germania, cel mai mare adversar al nou program de stimulare al Băncii Centrale Europene, este gata să se bucure de beneficii imediate ale acestuia – o ironie care subliniaza complexitatea proiectului politic monetar pentru cei 19 membri ai zonei euro.”

„Începe procesul lui Dominique Strauss-Kahn. Fostul şef al FMI este acuzat de proxenetism”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Procesul lui Dominique Strauss-Kahn, fost șef al Fondului Monetar Internațional, va începe luni la Lille, în Franţa. Strauss-Kahn este acuzat de proxenetism, într-un caz care amenință să expună viața dublă a politicianului care odată era foarte aproape să fie președintele Franței. Fostul șef al FMI susține că ar fi fost ademenit la partide de sex de"femei care au fost achitate".