„Un poliţist şi partenera sa de viaţă au fost ucişi luni noapte în faţa casei lor, într-o suburbie a Parisului, a anunţat agenţia de ştiri Amaq legată de gruparea extremistă, potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE. “Un combatant al ISIS l-a ucis pe comisarul-adjunct de poliţie din oraşul Les Mureaux, precum şi pe soţia acestuia, cu armă albă, în apropiere de Paris”, a scris Amaq pe website-ul ei. Atacatorul, care s-a baricadat în interiorul casei poliţistului, a fost împuşcat mortal de membrii unităţii de elită a poliţiei RAID, au declarat oficiali. Poliţia a găsit de asemenea în casă corpul unei femei şi un supravieţuitor, un băieţel în vârstă de 3 ani, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, la BFM TV, la câteva minute după ce RAID a luat cu asalt casa. Femeia era cel mai probabil soţia poliţistului, a declarat reporterilor procurorul Vincent Lesclous. Crima a avut loc într-o suburbia a Parisului. Potrivit unor surse, atacatorul a afirmat că acţionează în numele grupării jihadiste Statul Islamic, în timpul negocierilor cu RAID”, mai scrie Le Monde.

“Procuror francez: “Huliganii ruşi de la Marsilia au fost instruiţi să se bată", titrează The Guardian.

“Procurorul din Marsilia, Brice Robin, a declarat că 150 de huligani ruşi care s-au aflat la originea violenţelor din oraş, înainte de meciul Anglia – Rusia au fost "antrenaţi să se bată". Robin a vorbit după un weekend plin de violență în orașul gazdă al meciului din Grupa B a Campionatului European de fotbal care s-a, încheiat la egalitate 1-1. Procurorul marseillez a spus că nu crede că huliganii ruși au fost "profesionişti", dar crede că aceştia "au fost extremişti". Au fost 12.000 de fani ruși din Marsilia care au venit în oraş cu trenul, a spus el. "Au fost 150 de suporteri ruși, care în realitate au fost huligani", a spus Robin. "Acești oameni au fost bine pregătiţi pentru o acțiune violentă ultra-rapidă. Aceştia sunt oameni extrem de bine pregătiți." Aproximativ 35 de persoane au fost rănite, inclusiv un fan englez în vârsta de de 50 de ani, care se află în stare critică, cu leziuni cerebrale grave, dupa ce a fost atacat de suporteri ruşi înarmaşi cu bare de fier. Robin a spus că în timp ce "aproape toşi cei care au fost răniți erau britanici", suporterii englezi se fac de asemenea, responsabili pentru unele violențe. Procurorul spune că 20 de persoane au fost arestate – inclusiv un adolescent de 16 ani, fan al Angliei – iar 10 dintre ei – 6 britanici, un austriac şi trei francezi – se vor confrunta cu un proces imediat. UEFA a ameninţat duminică Anglia şi Rusia cu excluderea de la EURO 2016 în caz de noi violenţe comise de suporterii lor, după incidentele care au avut loc sâmbătă la Marsilia, înainte şi la finalul meciului Anglia – Rusia.”

“Ucigaşul din Orlando, americanizat; reprezintă ameninţarea pe care o reprezintă atacatorii singuratici în era ISIS”, titrează The New York Times.

“Autorul masacrului din clubul gay din oraşul Orlando, statul american Florida, care a ucis 49 de persoane şi a rănit alte 53, frecventase de mai multe ori acest club gay, a relatat luni media americane, citând martori. “Uneori, stătea într-un colţ şi bea singur, alteori era atât de beat încât devenea zgomotos”, a declarat Ty Smith pentru cotidianul Orlando Sentinel, referindu-se la Omar Mateen, autorul masacrului. El a declarat de asemenea ziarului local că îl văzuse pe atacatorul de 29 de ani de origine afgană în interiorul clubului gay situat în Florida de mai bine de zece ori. “Nu prea am vorbit cu el, dar îmi amintesc că a spus ceva despre tatăl său”, a relatat Ty Smith. “El ne-a spus că are o soţie şi un copil”, a adăugat el. Un alt client al acestui local de noapte a declarat pentru Los Angeles Time că Omar Mateen i-a trimis un mesaj printr-o aplicaţie pentru gay. Omar Mateen a fost în atenţia FBI, care l-a interogat de mai multe ori în 2013 şi în 2014 pentru “eventuale legături cu teroriştii”. Dar, aceste investigaţii au fost închise fără urmări.
Potrivit Ministerului de Interne saudit, atacatorul a efectuat în două rânduri Omra, sau pelerinajul mic la Mecca în 2011 şi 2012. Familia sa insistă însă că actul său nu are în niciun fel de-a face cu religia, întrevăzând motive mai degrabă homofobe. Evocând un trecut marcat de violenţe conjugale, fosta sa parteneră spune că nu l-a auzit niciodată să sprijine terorismul.”

“Afacerea Microsoft de preluare a LinkedIn, cel mai mare pariu al gigantului american”, scrie The Wall Street Journal.

“Microsoft a fost de acord să cumpere LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari, un impuls pe care rețeaua socială profesională îl va oferi portofoliului Office al gigantului software în ce priveşte aplicațiile de productivitate.”

Afacerea de 26 miliarde de dolari prin care Microsoft preia LinkedIn reafirmă o tendinţă care zdruncină întreaga industrie tech”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

“Microsoft a anunţat preluarea retelei profesionale LinkedIn pentru suma de 26,2 miliarde dolari, adica 196 dolari per actiune. Tranzactia înseamnă intrarea Microsoft în zona de reţele sociale, dar şi o potenţiala noua piaţă pentru serviciile sale dedicate companiilor. Potrivit companiei, este vizată integrarea LinkedIn cu servicii cloud precum Office 365. Pentru Microsoft, notează TechCrunch, LinkedIn era o piesa lipsă în strategia companiei de a oferi mai multe servicii companiilor mari, cu atat mai mult cu cât va avea acces la peste 433 milioane de utilizatori. Totodată, Microsoft preia si Lynda.com, una dintre cele mai mari platforme educaţionale bazată pe tutoriale video. Acesta este al doilea pas facut de Microsoft in zona de retele profesionale. În 2012, Microsoft a mai achizitionat Yammer pentru 1,2 miliarde dolari, o platforma de colaborare si comunicare pentru angajatii unei companii, dar si pentru clientii lor. LinkedIn este o platforma prezentă în peste 200 de ţări şi are peste 105 milioane utilizatori activi în fiecare lună, la care se adaugă şi o baza consistenţă de anunturi de angajare, de peste 7 milioane, de altfel si principalul canal de monetizare.”