„La trei luni după ce Alianţa Nord-Atlantică a decis crearea unei forțe de reacție rapidă cu ajutorul căreia să ofere sprijin aliaților săi din est în fața Rusiei, proiectul se dovedește a fi limitat de capabilitățile militare europene”, mai scrie Wall Street Journal.

„Într-un gest politic de apărare diplomatică, preşedintele rus Vladimir Putin trimite conducta prin Turcia”, citim în pagina electronică a publicaţiei The New York Times. „Preşedintele Vladimir Putin spune ca South Stream, marele proiect de livrare a gazelor naturale către Europa, va fi redirecţionat spre Turcia ca urmare a presiunilor şi sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană.”

„Rusia intervine în prăbuşirea rublei, situaţie care aduce aminte de criza datoriilor din 1998”, citim în publicația The Guardian.

„Colapsul monedei ruseşti, grav lovită de căderea preţului petrolului cu aproape 40%, a dus la o reacţie promptă din partea Băncii centrale a Rusiei.”

„ISIS conduce in mod alarmant un stat eminamente terorist”, citim în portalul de știri Business Insider. „ISIS s-a extins în timpul acestei veri, capturând cel de-al doilea oraş ca mărime din Irak, procedând la purificare etnică și executând ostatici britanici și americani. În același timp, gruparea jihadistă își apără teritoriul, care acum este de mărimea Belgiei, ferindu-se de atacurile aeriene ale coaliției conduse de Statele Unite și deschizând fronturi împotriva militarilor sirieni, irakieni și kurzi.”

„În lupta împotriva barbarilor, Majestatea Sa nu are susţinători”, scrie publica’ia germană Die Welt.

„Regina Rania a Iordaniei are curajul să acuze milițiile Statului Islamic de terorism și spune că acestea au furat identitatea arabă. Dar acasă a primit niciul fel de aplauze. Un motiv de rușine.”

„Cum s-a schimbat Europa la cinci ani de la adoptarea Tratatului de la Lisabona”, titrează Le Monde.

„Intrat in vigoare la 1 Decembrie 2009, Tratatul de la Lisabona a adus multiple schimbări în funcţionarea Uniunii Europene.”