“Aproximativ 15.000 de persoane potrivit autorităţilor au manifestat marţi seară la Bucureşti pentru a cere demisia prim-ministrului social democrat Victor Ponta şi a ministrului de interne Gabriel Oprea, după incendiul ce a avut loc vineri într-un club de noapte şi a făcut 32 de morţi, în timp ce alte zeci de persoane sunt în spital în stare critică. "Ponta demisia", "Oprea demisia", "Criminalii", "Corupţia ucide", au strigat manifestanţii adunaţi în Piaţa Victoriei, sediul guvernului din centrul capitalei, furioşi după unul dintre cele mai grave dezastre în capitală în ultimele decenii şi pentru modul în care autorităţile acordă permise şi inspectează localurile publice, notează Reuters. Mulţimea, ieşită în stradă după apeluri pe reţelele sociale, s-a îndreptat apoi spre Ministerul de Interne, scandând "Demisia!", înainte de a continua drumul spre Parlament. Bucureştenii, dintre care mulţi tineri dar şi familii venite cu copiii lor, au cerut de asemenea plecarea primarului sectorului 4 al Capitalei, unde este situat clubul de noapte Colectiv devastat de un incendiu ucigător în timpul unui concert hard rock. După tragedia ce a traumatizat ţara, şeful conservator al statului Klaus Iohannis a pledat pentru o schimbare fundamentală a societăţii româneşti, măcinată cronic de corupţie, aminteşte AFP. Victor Ponta, acuzat de corupţie, este sub presiune de mai multe luni în timp ce şeful statului şi opoziţia i-au cerut în mod repetat demisia. Acuzat de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani în perioada când era avocat, el va trebui să se apere în faţa justiţiei. El îşi susţine nevinovăţia şi a asigurat în mod repetat că doreşte să rămână la conducerea guvernului până la sfârşitul mandatului său, în decembrie 2016, mai aminteşte France Presse. Mai multe proteste sunt organizate prin intermediul social media pentru următoarele câteva zile", mai notează Reuters.

“Furia de după incendiul de la clubul de noapte se transformă în cereri de demisie la adresa prim-ministrului”, scrie The Guardian, în pagina electronică.

“Peste 20.000 de oameni s-au adunat în București cerând demisia prim-ministrului român după incendiu mortal din club de noapte, care a ucis 32 de de persoane. Demonstranții s-au adunat în Piața Victoriei din București, sediul guvernului, cerând demisia lui Victor Ponta și a ministrului său de Interne, Gabriel Oprea. Ponta, în vârstă de 43 de ani, se află deja sub presiune crescândă să demisioneze, fiind judecat pentru fraudă, evaziune fiscală și spălare de bani. Social-democratul este primul șef al guvernului român pentru care este judecat în timp ce se află încă în funcție. Acuzațiile datează din perioada 2007-2011, când Ponta era avocat. El a devenit prim-ministru în 2012. Demonstranţii au scandat "Ponta demisia!" și "Ucigaşi!", iar unii au fluturat drapelul național cu gaură: un simbol al revoluției populare acum 25 de ani, care a răsturnat dictatora lui Nicolae Ceaușescu. Președintele Klaus Iohannis, care acum câteva zile a adus un omagiu celor care s-au stins în incendiu, medaliindu-i pe doi dintre eroi și a cerut reforme pentru a preveni o repetare a tragediei, a lăudat manifestaţiile. "Sunt impresionat de demonstrațiile din această seară," a spus șeful conservatoar al statului pe pagina sa de Facebook. Liderii politici ai țării, a spus el, "nu pot ignora acest sentiment de revoltă."

„Corupţia ucide: Mii de oameni au manifestat în Bucureşti după un incendiu la un club de noapte a ucis zeci de persoane”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

„Mii de oameni au mărșăluit spre sediul Guvernului de la București marți seara, cerând demisia Cabinetului în timp ce numărul morților din incendiul la un club de noapte de vineri seara a ajuns la 32, cu alte zeci de persoane în spital aflându-se în stare critică. Focul a izbucnit vineri seara la un concert de muzică Rock în clubul Colectiv, atunci când focurile de artificii utilizate au aprins buretele acustic non-ignifugat, declanșând o panică spre unica ieșire și prinzând practic multe dintre cele aproximativ 400 de persoane în interior. Înfuriaţi de unul dintre cele mai grave dezastre ale țării din ultimele decenii și de modul în care autoritățile acordă permise și inspectează locuri publice, protestatarii purtau bannere pe care scria "Corupția ucide" și au scandat, "Ucigașii". Ei au cerut demisia prim-ministrului Victor Ponta și vicepremierului Gabriel Oprea, împreună cu primarul sectorului 4 din București, se află clubul Colectiv. "Trezește-te și fă ceva", a strigat o femeie după ce marșul a blocat traficul pe una dintre cele mai aglomerate bulevarde din Bucuresti. "Vrem dreptate!" Mai multe proteste sunt organizate prin intermediul reţelelor sociale pentru următoarele câteva zile. Estimările neoficiale au spus că 15.000 de persoane au participat la marşul de marți. Poliția nu a oferit cifre oficiale.”

„Incendiu în clubul Colectiv: Mii de oameni protestează în Bucureşti”, scrie bbc.com

„Cel puțin 20.000 de oameni au mărșăluit prin București, cerând demisii în urma unui incendiu fatal la un club de noapte. Trei proprietari ai clubului au fost arestați în urma incendiului, care a început atunci când focuri de artificii au aprins bureţii acustici în timpul unui concert. 32 de persoane au fost ucise. Protestatarii acuză autoritățile de corupție la acordarea permiselor și efectuarea inspecțiilor de securitate.”