„Mulți economiști consideră că pierderile sunt irelevante pentru o bancă centrală, astfel încât ele nu ar trebui să joace nici un rol în politica monetară. Dar Banca Naţională a Elveţiei SNB este deţinută în proporţie de 45% de acționari privați, cei mai mulţi dintre ei persoane fizice, care primesc dividende de la SNB. Restul este deținut de cantoane, care s-au plâns recent cu privire la transferurile de numerar insuficiente din partea Băncii Centrale”, mai scrie Business Insider.

„Procurorul argentinian care l-a acuzat pe preşedintele Fernandez de implicare în complotul iranian a fost găsit mort”, mai scrie Business Insider. „Procurorul Alberto Nisman, care l-a acuzat pe preşedintele Argentinei că a orchestrat muşamalizarea în investigaţia privind atentatul din 1994 de la Centrul Comunității evreiești din Buenos Aires, soldat cu 85 de morți, a fost găsit împușcat în cap în apartamentul său.”

„Moartea procurorului în cazul atentatului din 1994 şochează Argentina”, titrează The New York Times.

„Alberto Nisman a acuzat înalți oficiali de conspirație cu Iranul pentru a acoperi responsabilitatea pentru atentatul din 1994 de la un Centru comunitar evreiesc din Buenos Aires.”

„Creşterea încetineşte, iar China se bazează acum pe cheltuielile de consum”, mai scrie New York Times. „Beijingul a raportat o creștere de 7,4% pentru 2014, sub obiectivul de 7,5%. China încearcă să reducă dependența de investiții făcute pe credit și cheltuielile guvernamentale.”

„Creșterea economică a Chinei este cea mai lentă din ultimele decenii”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Wall Street Journal.

„Creșterea economică a Chinei a alunecat în 2014 la cel mai slab nivel din ultimul sfert de secol, deși creșterea în ultimul trimestru a fost mai mare decât era de așteptat,, pe fondul problemelor de supracapacitate, o piață de locuințe slabă și o cererea globală mai mică.”

„Banca Centrală Europeană, aproape de un test crucial”, mai scrie Wall Street Journal. „BCE este gata să s[ intre cu capul înainte într-un teritoriu necunoscut odată cu decizia sa pe care o va lua joi în privinţa lansării unui controversat program care vizează stimularea economiei decolorate a Europei.”

„Experții se așteaptă la o saturare dramatică în zona euro”, titrează publicaţia germană Die Welt.

„Marile bănci de investiții spun că egalitatea euro-dolar are loc mai devreme decât era de așteptat. Prin mişcările de capital ale BCE în zona euro, s-ar ajunge la o situaţie fără precedent.”

„FMI reduce previziunile globale de creștere economică”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Fondul Monetar Internațional a redus previziunile de creștere ale economiei mondiale, pe fondul unei încetiniri a economiei Chinei, a prefiguratei recesiuni în Rusia a slăbiciunii constante înregistrată de zona euro.”

„Statul Islamic ameninţă să ucidă doi ostatici japonezi”, titrează Le Monde. „Într-un postare video, gruparea jihadistă "invita guvernul japonez să plătească 200 milioane dolari pentru a salva viețile."