Grecia și creditorii săi se îndreaptă spre o confruntare pe măsură ce noul guvern grec, de stânga, a promis să oprească politicile de cheltuieli publice de până acum, în ciuda avertismentelor capitalelor europene potrivit cărora acest lucru ar putea arunca Grecia și Europa în criză profundă”, mai scrie Wall Street Journal.

„Noul lider al Greciei faţă în faţă cu creditorii”, citim în pagina electronică a publicaţiei The New York Times. „Promisiunea făcută de noul prim-ministru grec de a pune capăt austeritatăţii, de a renegocia salvarea Greciei și pentru a reduce povara datoriei țării ar putea fi greu de îndeplinit.”

SUA şi India împărtăşesc un sentiment de nelinişte privind creşterea rapidă a Chinei”, mai scrie New York Times.

„Președintele Obama a constatat că preocupările sale au fost armonizate cu cele ale prim-ministrului indian Narendra Modi, iar cei doi lideri au convenit să dea o declarație în care să dojenească Beijing-ul.”

Fidel Castro: Nu am încredere în SUA, dar dialogul este necesar pentru pace”, citim în portalul de ştiri american Business Insider.

„Fidel Castro nu are "încredere în SUA, nici nu am vorbit cu ei", a declarat Fidel Castro, ajuns la vârsta de 88 de ani, într-o scrisoare atribuită lui și citită luni la televiziunea de stat cubaneză. "Acest lucru nu reprezintă însă o respingere a reglementării paşnice a conflictelor ", se spune în scrisoare, la o săptămână după ce Cuba comunistă şi Statele Unite au purtat discuții la Havana, în încercarea de normalizare a relațiilor dintre cele două ţări.”

„Ziua Memorială a Holocaustului: mii de oameni comemorează 70 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Candele vor fi aprinse pe tot teritoriul Marii Britanii, iar figurile publice se vor alătura supravieţuitorilor pentru a ţine momente de reculegere în memoria milioanelor de oameni ucişi în genocid.”

„Retingul de ţară al Rusiei, retrogradat la „junk” pentru prima dată după zeci de ani”, mai scrie Guardian. „Agenţia de rating S&P spune că retrogradarea Rusiei a fost provocată de flexibilitate redusă de reducere a ratelor dobânzilor și de slăbirea sistemului financiar în urma prăbuşirii preţului petrolului.”

„Carta riscurilor economice în lume”, titrează Le Monde.

Coface – Asigurător de credite publică, marți evaluaresa anuală a "riscului de țară". Statele din Sud se confruntă cu criza valutară. Pe de altă parte, documentul arată că Rusia, China și Brazilia evoluează negativ.”

„Furtuna de zăpadă Juno mătură coasta de Est a Statelor Unite: 60 de milioane de americani se ascund, scrie publicaţia germană Der Spiegel. „Juno a ajuns pe coasta de est a Statelor Unite. New England si metropola New York iau măsuri în consecinţă – drumurile din oraș vor fi închise pentru mașini, iar metroul și autobuzele, într-o măsură limitată. "Aceasta stare va începe în curând", a avertizat primarul di Blasio.