“Grecia speră să ajungă la un acord cu creditorii internaţionali până marţi dimineaţă cel târziu, a spus un oficial grec a, în timp ce ca discuţiile au continuat la Atena în privinţa unui plan de salvare. Miniştrii de Finanţe şi al Economiei din Grecia s-au blocat duminică în negocierile cu reprezentanţii creditorilor. Oficialii greci au declarat anterior că se aşteaptă ca acordul de salvare să fie aprobat de parlamentul de la Atena în 18 august. "Se fac eforturi de a încheia negocierile. Orizontul este de luni seara sau marţi dimineaţa", a declarat un oficial grec.  Atena negociază cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional un nou plan de asistenţă financiară, în valoare de 86 de miliarde de euro. Cele două părţi ar trebui să ajungă cel târziu pe 20 august la un compromis privind noul plan de asistenţă financiară, pentru a permite Guvernului de la Atena să ramburseze Băncii Centrale Europene 3,5 miliarde de euro pentru obligaţiuni care vor expira. Oficiali europeni de rang înalt au confirmat că se înregistrează progrese în negocierile Atenei cu reprezentanţii Grupului Bruxelles – Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Germania a atras atenţia că negocierile nu trebuie grăbite. "Toată lumea lucrează la Planul A – un acord care să permită deblocarea unor fonduri înainte de 20 august", a declarat un oficial european”, mai scrie The Guardian.

“Focuri de armă la aniversarea din Ferguson”, titrează The New York Times.

 “O zi de proteste pașnice comemorarând uciderea unui adolescent de culoare neînarmat de către un ofițer de poliție alb acum un an s-a încheiat duminică seara cu focuri de armă. Un ofițer de poliție din St. Louis County a fost implicat în schimbul de focuri, a declarat departamentul de poliţie.”

“La un an după Ferguson, gradul de violență al poliției rămâne ridicat în SUA”, scrie Le Monde.

„Cel puţin un manifestant a fost rănit în contextul în care mai multe focuri de armă au fost trase în confruntări cu forţele de ordine de la Ferguson, duminică seara, la finalul unei manifestaţii de omagiere a lui Michael Brown, un tânăr de culoare ucis de un poliţist alb în urmă cu un an în acest oraş din statul Missouri, informează luni AFP. Un jurnalist AFP a auzit cel puţin 20 de focuri de armă şi a văzut un manifestant plin de sânge, zăcând la pământ. Poliţia comitatului Saint-Louis a informat pe Twitter că mai multe focuri de armă au fost trase, iar mass-media locale au raportat că o persoană a fost dusă la spital. Manifestaţia de omagiere a tânărului de culoare s-a desfăşurat în calm în cursul zilei de duminică, însă un grup de manifestanţi a spart spre seară un magazin şi s-a opus forţelor de poliţie.”

“Guvernul Chinei este acum cel mai mare jucator pe pe piaţa de capital a ţării”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

„Autoritățile de reglementare din China au lansat un arsenal impresionant de măsuri în ultimele luni, menite să sprijine piața de capital a ţării. Una dintre cele mai proeminente măsuri de până acum, care a primit mai puțină atenție în comparație cu represiunea împotriva activităților ilegale ale unora dintre participanții pe piață, este rolul intervenţionist al statului pentru a susține câștigurile. Cu alte cuvinte, de cumpărare a pachetelor de acţiuni. În fruntea acestei campanii se află China Securities Finance. CSF, un organism de stat, are o putere aproape de neegalat pentru a sprijini piața de capital din China, potrivit unui raport de la Bloomberg. CSF are capacitatea de a cumpăra acţiuni în valoare de 483 de miliarde de dolari, o cifră care ar putea fi extinsă până la gigantica sumă de 805 miliarde de dolari în cazul în care guvernul consideră necesar acest lucru.”

 “SUA deplasează avioane F16 la baza militară din Turcia”, titrează The Wall Street Journal.

“Statele Unite au desfăşurat duminică şase avioane de vânătoare F-16 la baza Incirlik, din sudul Turciei, "în susţinerea luptei împotriva grupării Statul Islamic", a anunţat misiunea americană în cadrul NATO pe contul său Twitter. Este pentru prima dată după înfiinţarea coaliţiei internaţionale ce bombardează această grupare jihadistă în Irak şi Siria, în urmă cu un an, când SUA vor putea face să decoleze avioane de vânătoare de la această bază strategică, datorită unui acord semnat cu Turcia la sfârşitul lui iulie. În aşteptarea posibilităţii de a desfăşura aici avioane de vânătoare, SUA au lansat de la baza Incirlik drone, pentru a efectua lovituri aeriene împotriva poziţiilor ISIS. O sursă turcă a confirmat pentru AFP "sosirea, zilele acestea, a şase avioane americane, primele din cadrul unei operaţiuni de desfăşurare" a cărei componenţă nu a fost precizată. Aceste avioane vin dinspre baza de la Aviano, din Italia. Potrivit agenţiei de presă turce Dogan, un contingent de 300 de militari americani a fost de asemenea desfăşurat la această bază, pentru a coordona operaţiunile terestre.”