„O întâlnire programată săptămâna viitoare între prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras și președintele Rusiei Vladimir Putin ridică semne de întrebare. Planul de reforme prezentat de guvernul de la Atena liderilor europeni nu are şanse de izbândă, iar Grecia se află într-o situaţie gravă, în condiţiile în care rămâne fără bani în scurt timp”, mai scrie New York Times, în pagina de business.

„Grecia, în discuții cu zona euro. Angela Merkel declară că planul de reformă trebuie să „se regrupeze", citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Negocierile dintre oficialii greci şi creditorii din zona euro s-au blocat luni, pe fondul semnalelor potrivit cărora lista de reforme a Atenei ar putea să nu fie suficient de detaliată pentru a permite eliberarea unei tranşe de împrumut de care Grecia are mare nevoie. Guvernul grec a prezentat reformele cerute creditorilor săi vineri, dar în ciuda discuțiilor din weekend, cele două părți păreau foarte departe de un acord. Fără un ajutor, Grecia ar putea rămâne fără bani înainte de sfârșitul lunii viitoare, în timp ce Atena trebuie să facă o plată de 450 de milioane de euro către Fondul Monetar Internațional la 9 aprilie."

„Programul de reforme al Greciei: Cum vrea Tsipras să convingă donatorii”, citim în publicația germană Der Spiegel. „Partenerii europeni critică propunerile de reforme ale Greciei ca fiind prea vagi. Guvernul de la Atena respinge acuzațiile și să facă publică lista prezentată creditorilor săi.”

„Înregistratorul de voce pune cap la cap ultimele minute ale zborului Germanwings”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

„Ultimele cuvinte ale copilotului avionului Germanwings care a prăbușit avionul de pasageri în Alpii francezi săptămâna trecută par amenințătoare şi de rău augur. Andreas Lubitz în vârstă de 27 de ani nu a mai vorbit după ce s-a închis singur în cabina avionului Airbus și a trimis aeronava în munți. Dar el l-a încurajat pe căpitan să-l lase singur în cabina de pilotaj, după avionul a decolat. Tabloidul german Bild a publicat detalii din înregistrarea vocilor din cabină, recuperată la locul accidentului, potrivit The Telegraph.”

„Copilotul a fost tratat pentru risc de sinucidere”, titrează The Wall Street Journal.

„Copilotul companiei Germanwings, care se crede că a prăbușit intenţionat un avion în munţii din sudul Franţei a făcut tratament pentru tendinţe suicidale o perioadă de timp înainte de a obține licența de pilot profesionist.”

„Liderul suprem al Iranului deţine cheia acordului nuclear”, mai scrie Wall Street Journal. „Oficialii americani și europeni au declarat că negocierile privind programul nuclear iranian ar putea fi într-o incertitudine  profundă dacă liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei nu este de acord cu concesiile necesare unui acord.”

„Programul nuclear iranian: Agitaţie cu câteva ore înainte de finalul anunţat al negocierilor”, scrie Le Monde.

„Negocierile privind nuclear al Iranului au continuat luni într-o atmosferă febrilă la Lausanne, în Elveția, în timp ce rămân doar 24 de ore pentru a se ajunge la un acord între Iran și marile puteri în privinţa principalilor paramentri ai programului nuclear al Republicii Islamice.