„A fost principala promisiune din campania electorală, iar acum reprezintă prioritatea numărul unu după venirea la putere în Grecia. Noul prim-ministru, Alexis Tsipras și guvernul său în mare parte format de coaliția radicală de stânga SYRIZA face un tur de capitale europene pentru a susține o renegociere a datoriei. Ministrul Finanțelor, Ianis Varoufakis a vorbit, luni 2 februarie, la Londra despre o restructurare a datoriei pentru a ușura povara economiei Greciei”, mai scrie Le Monde.

„Tsipras în Italia: Amore pentru starul Syriza”, scrie publicaţia germană Der Spiegel.

„Europa are un nou cuplu de vis: prim-ministrul grec Tsipras și prim-ministrul italian Renzi au celebrat o întâlnire plină de armonie. Dar de ce se insista că Europa nu trebuie să se teamă de ei? În cazul în care călătoriile lui Alexis Tsipras prin Europa sunt un fel de turneu politic, apariției de la Roma i se acordă titlul: vândut.”

„Acest guru al teoriei jocului Greciei este cel mai interesant om din lume”, citim în portalul de ştiri Business Insider.

„Piata de capital elenă  a explodat marți, cu indicele bursei din Atena în creştere cu 11,3%. Acest lucru survine pe fondul discuţiilor în procedură de urgență în privinţa modului în care Grecia va ieşi din criza datoriilor. La butoane se află ministru grec de finanțe, Ianis Varoufakis. El este vocea și fața situației economice a Greciei de azi. Poziția sa în privinţa a ceea ce trebuie să facă Grecia cu datoria ţării pare să se schimbe zilnic, dar totul pare a fi făcut în avantajul său. Varoufakis, care se descrie ca fiind un marxist libertin, a devenit ministru de finanțe după ce partidul Syriza, de extremă stânga a reprutat o victorie răsunătoare în alegerile din Grecia, în luna ianuarie. Înainte de a fi ales în Parlament, Ianis Varoufakis a fost profesor de economie și, pentru scurt timp, economist-rezident la o companie de jocuri video. El a predat Teorie economică la Universitatea din Atena, iar în ultimii doi ani a fost profesor asociat la Universitatea din Austin, Texas.”

„BP înregistrează pierderi de 1 miliard de dolari din cauza scăderii preţului petrolului”, titrează publicaţia The Guardian. „British Petroleum plănuieşte sa reducă activitatea de explorare la jumătate și îşi reduce cheltuielile globale cu 20%, după ce a înregistrat pierderi în valoare de 1 miliard de dolari în ultimul trimestru al anului, ca urmare a prețurilor scăzute ale petrolului.”

„Iordania execută prizonierii după ce ISIS a dat publicităţii imagini cu moartea pilotului irodanian”, scrie The New York Times. „După ce a apărut un videoclip în care locotenentul-major Moaz al-Kasasbeh, pilot iordanian este ars de viu, Iordania a executat-o pe Sajida al-Rishawi, condamnată într-un complot în vederea unui atentat sinucigaș și pe un militant Al-Qaeda din Irak.”

„Un avioan al companiei TransAsia s-a prăbuşit într-un râu din Taiwan”, scrie The Wall Street Journal. „Avionul, care transporta 58 de persoane a căzut într-un râu la scurt timp după decolare miercuri dimineață, cel puțin 13 persoane fiind ucise.”