„Miniştii de finanţe grec şi german, Ianis Varoufakis şi respeciv Wolfgang Schauble nu au ajuns la niciun acord cu privire la datoriile Atenei. Varoufakis vorbeşte depspre recrudescenţa nazismului în Grecia. Schäuble oferă 500 de colectori de taxe germani care să adune banii de la grecii bogaţi. În acest timp, la Atena au început manifestațiile în sprijinul Guvernului și împotriva austerității impuse din afara țării”, mai scrie The Guardian.

„Datoria globală a crescut cu 57.000 de miliarde de dolari de la începutul crizei financiare, ceea ce este înfricoșător”, scrie The New York Times.

„Acesta este rezultatul unui nou raport al McKinsey, firmă de consultanţă la nivel mondial. Cercetatorii au compilat datele pe întreaga gamă de datorii pe care le au țările – nu guvernele lor, ci şi corporații, bănci precum şi gospodării. Rezultatele: de la începutul crizei financiare globale la sfârșitul anului 2007, datoria totală la nivel mondial a crescut cu 57.000 de miliarde dolari, în creștere la 286% din producția economică globală, de la 269%.”

„Occidentul forţează o soluţie pe măsură ce războiul din Ucraina se intensifică”, mai scrie New York Times. „În timp ce Casa Albă are greutăţi în a decide dacă să trimită armament pentru a întări forțele Ucrainei, Secretarul de Stat John Kerry se alătură liderilor Germaniei și Franței, pentru a sprijini eforturile de pace.”

„După Kiev, negocierile ultimei șanse la Moscova”, scrie Le Monde. „Francois Hollande și Angela Merkel sunt aşteptaţi vineri în Rusia, după întâlnirea lor cu președintele ucrainean, pentru a discuta un plan de pace, încă secret.”

„Represalii: Iordania desfăşoară raiduri împotriva milițiilor teroriste Stat Islamic”, citim în publicaţia germană Der Spiegel.

„Regele Abdullah al Iordaniei a anunţat un război necruţător împotriva miliţiilor Statului Islamic, iar acum avioane de luptă iordaniene au atacat Rakka, capitala neoficială a organizației teroriste. Un reprezentant al Libiei se teme că țara sa ar putea fi următoarul fief al islamiștilor extremişti.”

„Strategia pentru securitate naţională a preşedintelui Obama: versiunea 2.0”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Casa Albă va da vineri publicităţii strategia de securitate naţională a preşedintelui Barack Obama, oferind un plan larg asupra modului în care acesta vede prioritățile de politică externă pentru restul mandatului său. Publicarea documentului, urmată de un discurs al consilierului pentru securitate naţională al preşedintelui Obama, Susan Rice, va fi analizat atent de experți de politică externă, precum şi de Congresul controlat de Republicani."

„Paşii greşiţi ai RadioShack a dat putere creditorilor”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Wall Street Journal.

„RadioShack Corp, o companie cu 4.000 de magazine în America, a intrat în faliment. Retailerul american a intrat sub incidența capitolul 11 legea falimentului, după ce a ajuns la un acord privind vânzarea mai mult de 2.400 dintre magazinele sale fondului speculativ de investiții Standard General.”