„Al-Jazeera a obținut sute de "cablograme de spionaj" confidențiale de la unele dintre agențiile de informații de top din lume, în ceea ce canalul de știri numeşte "cea mai mare scurgere de informații de la Snowden. Una dintre acestea arată prăpastia dintre serviciul secret israelian Mossad şi prim-ministrul guvernului, Benjamin Netanyahu. O alta cablograma se referă la oferta CIA de a contacta Hamas. Astfel, declarația dramatică făcută de Benjamin Netanyahu în faţa a liderilor mondiali în 2012, potrivit căreia Iranul este la aproximativ un an distanţă de a face o bombă nucleară a fost contrazisă chiar de propriile serviciile secrete, potrivit unui document top-secret Mossad. Al-Jazeera va publica scurgerile de informații în zilele următoare în cooperare cu publicaţia The Guardian, promițând că vor oferi "o perspectivă fără precedent în relaţiile operaționale ale domeniului din umbră și extrem de politizat al spionajului la nivel mondial", mai scrie Guardian.

„Piratarea cartelelor SIM provoacă un război rece în sânul Uniunii Europene”, citim în pagina electronică a publicaţiei Le Monde.

„Europarlamentarul Jan Philipp Albrecht denunță lipsa de reacţie a guvernelor după ce dezvăluirea potrivit căreia Gemalto a fost spionată de serviciile britanice. Site-ul Intercept a anunţat vineri că SUA și spioni americani şi britanici au piratat compania franco-olandeză Gemalto. Ei au pus mâinile pe milioane de chei de criptare, acest fapt permițându-le să citească conversațiile criptate.”

„Cel puţin cinci drone au survolat ilegal Parisul noaptea trecută”, mai scrie Le Monde.

„Poliţiştii au interceptat dronele în apropiere de Ambasada Statelor Unite, de Turnul Eiffel sau de Domul Invalizilor. Acestea au survolat mai multe obiective, la o altitudine de 100 până la 300 de metri, pe la ora 1 noaptea. "Ar putea fi o acțiune coordonată, dar noi nu știm mai multe", a declarat o sursă citată de AFP.”

„Lupta împotriva datoriilor: Lista de reforme a Greciei a ajuns la Bruxelles”, citim în publicația germană Der Spiegel. „Lista este aici: Grecia a prezentat partenerilor din zona euro propunerile de reforme. Miniștrii de finanțe din zona euro le vad si le analezează, iar Atena va primi o noua transă de salvare de miliarde.”

„O sursă de la Comisia Europeană spune că planul de reforme al Greciei, tocmai primit de Comisia Europeană, este un punct de plecare viabil”, citim în portalul de ştiri Business Insider.

„Grecia a trimis instituţiilor europene şi FMI o listă de reforme economice, a declarat marţi o sursă apropiată de Comisia Europeană. Este necesar ca Grecia să prezinte planurile ca o condiție pentru extinderea programului său de salvare pentru încă patru luni, condiţie prevăzută în acordul semnat cu partenerii din zona euro. "În opinia Comisiei, această listă este suficient de cuprinzătoare pentru a fi un bun punct de plecare pentru finalizarea cu succes a acordului", a spus sursa.”

„Armistiţiul din estul Ucrainei se surpă”, mai scrie Business Insider.

„Forțele pro-rus grupate în apropierea orașului-port Mariupol continuă să atace pozițiile trupelor guvernamentale, a anunţat Kievul, alimentând îngrijorarea pentru soarta armistiţiului sprijinit de ONU. Continuarea ostilităților însemnat că retragerea armamentului greu nu poate merge mai departe așa cum s-a convenit, au declarat oficialii ucraineni. "În condiţiile în care poziţiile ucrainene sunt atacate, nu se poate vorbi încă de o retragere a armamentului ", a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al Armatei ucrainene Vladislav Selezniov.”

„Profitul HSBC scade brusc pe fondul scandalului taxelor, titrează The New York Times. „Banca şi-a cerut cerut scuze din nou pentru ceea ce a descris drept "eşecuri de conduită și de conformitate" în sucursala sa elvețiană și a spus că a revizuit afacerile Private Banking.”

„Şeful HSBC îşi apără cele 7,7 milioane de dolari din contul său de la sucursala elveţiană a HSBC”, mai scrie New York Times. „Stuart Gulliver a spus că ştia despre cont, spunând că acesta a fost creat pentru a-şi menține bonusurile departe de privirile colegilor săi.”

„Secretarul Apărării garantează pentru strategia SUA în privinţa ISIS”. New York Times scrie că „Secretarul Apararii Ashton B. Carter a declarat luni că Statele Unite trebuie să se folosească mai bine de asistenţa altor state din cadrul coaliţiei internaţionale, care s-a format pentru a lupta împotriva grupării Statului Islamic.”

„Durerea Franţei ajută la explicarea cauzelor extremismului islamist”, citim în publicaţia Wall Street Journal. „O varietate de forțe istorice, religioase și sociale s-au reunit pentru a crea versiunea de astăzi a extremismului islamic. Amenințarea nu este unidimensională, spune Gerald F. Seib.”

„Producţia de petrol de la Marea Nordului continuă să scadă”, mai scrie The Wall Street Journal.

„Producția de petrol în secțiunea britanică a Mării Nordului a scăzut în 2014 pe fondul creșterii costurilor, a taxelor ridicate și a prețuri mici ale petrolului, subliniind nevoia unor investiții şi a explorării  suplimentare acolo, potrivit unei asociații industrale.”