“Cel puţin 7 persoane au fost ucise în explozii provocate de o bombă joi în centrul capitalei indoneziene Jakarta şi focuri de armă au fost auzite în exteriorul unei cafenele în timp ce se apropiau poliţişti înarmaţi. Potrivit unor informaţii, atacatorii sunt militanţi ISIS. Exploziile au fost provocate de o bombe, a confirmat poliţia. Trei corpuri erau întinse pe artera capitalei indoneziene unde au fost auzite exploziile. Forţele de ordine anunţă că 4 atacatori se află printre cele 7 victime ale exploziilor şi schimburilor de focuri. Potrivit contului oficial de Twitter al poliţiei din Jakarta, o explozie a avut loc în faţa unui centru comercial numit Sarinah Mall. O secţie de poliţie pe o arteră a oraşului a fost avariată după ce s-au auzit şase explozii. Potrivit Metro TV, citată de agenţia DPA, trei explozii au avut loc lângă centrul comercial şi mai multe persoane au fost rănite. Schimburi de focuri aveau de asemenea loc între poliţişti şi atacatori în faţa unei cafenele unde s-au refugiat atacatorii”, mai scrie New York Times.

“Un atentat cu maşină capcană a explodat în apropiere de un sediu al poliţiei de lângă Diyarbakir, în Turcia”, scrie BBC.com

“În Turcia, 5 persoane au murit şi 39 au fost rănite într-un atentat cu bombă comis miercuri noaptea de militanţi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan – PKK în sud-estul Turciei. Atacul a avut loc miercuri în jurul orei 1:30 ora României şi a vizat o secţie a poliţiei turce din oraşul Cinar, în provincia Diyarbakir, potrivit biroului guvernatorului acestei provincii. Două dintre victime au murit în explozia unei maşini-capcană, iar celelalte trei după prăbuşirea unui imobil situat din apropiere. Guvernoratul provinciei Diyarbakir a atribuit acest atentat organizaţiei PKK, care luptă pentru autonomia etnicilor kurzi din sud-estul Turciei.”

“Sydney Opera House a fost evacuată şi mai multe ferriboat-uri au fost anulate”, scrie The Guardian.

“La Sidney, Opera House a fost evacuată şi mai multe linii de feriboat-uri şi-au suspendat activitatea în urma unei operaţiuni a poliţiei, care a procedat în acest fel după mai multe avertizări pe reţelele de socializare. Autorităţile australiene au procedat astfel ca măsură de precauţie.”

“Un atentat sinucigaş la un centrul medical din Pakistan s-a soldat cu 14 morţi” titrează Financial Times.

„Un atentator sinucigaș a ucis cel puțin 14 de polițiști care apărau un centru de vaccinare împotriva poliomelitei în orașul Quetta din vestul Pakistanului, marcând un pas înapoi în campania țării de a eradica virusul. Atacul, care a fost dus la îndeplinire de un atacator ce purta o vestă cu explozibili, s-a produs în ultima zi a unei campanii de vaccinare pentru copii sub varsta de cinci ani.”

„Cel puţin un bilet câştigător la loteria americană Powerball, unde premiul a fost de 1,6 miliarde de dolari”, scrie cbsnews.com

„Trei persoane au câştigat cel mai mare premiu din istoria Loteriei Statelor Unite, de 1,6 miliarde de dolari, au informat responsabili loteriei din California. În primul momentul al extragerii s-a ştiut că exista cel puţin un bilet premiat, care fusese vândut într-un magazin 7-Eleven din Chino Hills, o suburbie din Los Angeles, însă câteva ore mai târziu, Loteria a informat că mai există încă două bilete câştigătoare, vândute în Florida şi Tennessee. Câştigătorii vor împărţi un total de 1,5 miliarde de dolari în plăţi anuale eşalonate timp de 29 de ani sau o singură plată de 930 de milioane de dolari. Numerele câştigătoare la extragerea de miercuri au fost 4, 8, 19, 27, 34 plus numărul Powerball 10. Cel mai mare premiu atins vreodată la loterie a suscitat o amplă mobilizare în SUA unde oamenii s-au înghesuit până în ultima zi să joace un bilet înainte de marea extragere. Din 4 noiembrie, nimeni nu a reuşit să câştige marele premiu pus în joc timp de 19 extrageri consecutive ţinând cont de probabilităţile minime – una la 292 de milioane – de a nimeri toate cele 6 numere câştigătoare. Loteria Powerball se joacă în 44 de state ale SUA, în Districtul Columbia, în Puerto Rico şi în insulele Virgine.”

„Isere: doi liceeni şi un turist, ucişi într-o avalanşă”, scrie Le Monde.

“Victimele fac parte dintr-un grup de aproximativ 10 elevi din Lyon care se aflau împreună cu un profesor pe o pistă de schi închisă din staţiunea Deux Alpes, a precizat poliţia din zonă. Unul dintre elevi a scăpat nevătămat şi a anunţat autorităţile, care acţionează cu efective sporite, trei elicoptere şi câini pentru a găsi posibili supravieţuitori. Au murit un adolescent de 14 ani şi un cetăţean ucrainean care nu avea legătură cu grupul de copii. Cinci elevi sunt daţi dispăruţi. Nu este exclus ca şi alte persoane să fi fost afectate de căderea de zăpadă. După primele ninsori importante din această iarnă, la începutul anului, au fost emise avertizări în legătură cu riscul crescut de avalanşă din Alpii francezi. Cu toate acestea, patru persoane şi-au pierdut deja viaţa în avalanşe în această zonă: doi alpinişti lituanieni, în 3 ianaurie, în Haute-Savoie, şi apoi doi schiori – un spaniol şi un ceh -, în 5 ianuarie, în Savoie.”