„Regele Abdullah bin Abdulaziz al Arabiei Saudite a murit la vârsta de 91 de ani, potrivit mass-media saudite. Regele fusese internat într-un spital din Riyadh pentru "controale medicale" încă de la sfârșitul lunii decembrie. Noul rege al Arabiei Saudite, este fratele sau, Prințul Salman, în vârstă de 79 de ani”, mai scrie Business Insider.

„Pregătiţi-vă pentru un şi mai mare carnagiu al prăbuşirii preţului petrolului”, mai citim în Business Insider.

„Măcelul preturilor mici ale petrolului continuă, căpătând o formă şi mai urâtă. Conway McKenzie, cea mai mare firmă de restructurare din Statele Unite, spune ca firme de forare a explorare a petrol vor începe să închidă porţile în al doilea trimestru, fiind urmaţi îndeaproape de ceilalţi implicaţi în proces de explorare.

„SUA se tem de haos în Yemen, în condiţiile în care guvernul acestei ţări a căzut”, titrează The New York Times. „Președintele Abdu Rabbu Mansour Hadi și guvernul său au demisionat brusc, lăsând rebelii Houthi ca forta dominantă într-o țară fără conducere.”

„Europa pune banii pe masă. Cu un program de achiziţie de obligațiuni în valoare de 60 miliarde euro pe lună, Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene dezlănțuie din puterea băncii de a tipări bani”, citim în New York Times.

„Stimul pentru zona euro, dar poate fi prea puțin sau prea târziu”, este titlul unei analize apărute în New York Times sub semnătura lui Neil Irwin. „Marea întrebare este dacă potopul de bani noi va scoate Europa din deprimarea sa economică sau pur și simplu va ridica pe termen scurt piețele financiare.”

„Acţiunile Burselor din Asia scad după acţiunea Băncii Centrale Europene”, titrează The Wall Street Journal. „Bursele asiatice, în scădere după ce Banca Centrală Europeană a prezentat un program de cumpărare de obligațiuni ce vizează susţinerea economiei din zona euro.”

„Rusia şi OPEC se înghiontesc pentru a satisface cererea de petrol din China”, mai scrie Wall Street Journal. „Puternicele legături dintre China și Rusia dau un impuls mare statului chinez de a importa petrol direct din Rusia, spre disperarea ţărilor OPEC care se bat pentru o felie din piață Chinei.”

„Obama nu se va întâlni cu Netanyahu”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Relațiile dintre SUA şi Israel se află la un nou minim, după ce Casa Albă anunţă că președintele nu se va întâlni cu prim-ministrul israelian în timpul călătoriei acestuia în SUA în luna martie. Anuntul vine în condiţiile în care Nancy Pelosi afirmă că Boehner s-a "aventurat" atunci când l-a invitat pe prim-ministrul israelian, pe fondul negocierilor sensibile cu privire la programul nuclear al Iranului.”

„Fost prim-ministru thailandez, la închisoare pentru corupţie”, scrie Le Monde. „Yingluck Shinawatra a fost interzisă din viaţa politică timp de cinci ani şi riscă până la 10 ani de închisoare pentru corupţie.”