Fostul președinte, Traian Băsescu susține că în cazul în care PSD nu va vota starea de alertă, șeful statului poate emite un decret pentru starea de urgență, care să cuprindă toate regulile care trebuie respectate

„Dacă nu se va vota starea de alertă, președintele poate emite decret pentru starea de urgență. Se va putea modela totul în decretul respectiv, în care să se spună ce se va face”, a spus Băsescu la B1 Tv.

PSD e fără valoare

Totodată, fostul șef al statului a adăugat că deși PSD amenință cu un vot, social democrații sunt fără valoare.

”Este un zgomot inutil, se poate rezolva în 30 de minute. Poate scrie ce vrea să facă Guvernul în starea de alertă. Să porți mască, să nu se deschidă restaurantele…

Așa va limpezi treaba. PSD e vulnerabil, poate rămâne cu votul, dar fără valoare”, a spus Traian Băsescu.

După ce președintele Klaus Iohannis făcuse un apel la parlamentari pentru a vota prelungirea stării de alertă în contextul limitării epideiei de coronavirus, PSD a anunțat prin vocea purtătorului său de cuvânt că nu va vota prelungirea stării de alertă anunțată de șeful statului.

Lucian Romașcanu spune că „nu avem din partea președintelui sau a specialiștilor niciun fel de dovadă epidemiologică necesară prelungirii stării de alertă”.