Revine Simona Halep în tenis?

Simona Halep, campioană la Roland Garros și Wimbledon, se confruntă cu o suspendare de patru ani din partea tribunalului independent Sport Resolutions după ce a fost depistată pozitiv în urma unui test antidoping.

Există, însă, o variantă prin care ea ar putea scăpa de drastica sancțiune. Această variantă a fost prezentată pe contul de X (fost Twitter) al WTA România.

Varianta ar implica convingerea tribunalului sportiv (TAS) că antrenorul său, Patrick Mouratoglou, i-a administrat substanța interzisă cu bună știință. Marea campioană a României a invocat contaminarea suplimentelor alimentare în procesul desfășurat la Sport Resolutions. Totuși, acest argument nu a fost suficient pentru a evita suspendarea de patru ani.

Această variantă este prevăzută la „Articolul 10.7.1 din Programul anti-doping din tenis – Ajutor substanțial în descoperirea sau stabilirea încălcărilor Codului”. Prin această metodă, s-ar putea reduce suspendarea cu trei pătrimi. Astfel interdicțiile de a participa la competiții vor dispărea mult mai devreme.

simona halep
SURSA FOTO: Facebook

Halep speră la o micșorare a pedepsei

Marea campioană are mari speranțe cu privire la reducere pedepsei sale. Asta după ce Patrick Mouratoglou și-a asumat responsabilitatea pentru contaminare.

Patrick Mouratoglou a detaliat modul în care a reușit să identifice sursa contaminării, explicând că el și echipa sa i-au propus campioanei României să ia colagen și au achiziționat produsul de la o anumită companie. Din nefericire, colagenul respectiv s-a dovedit a fi contaminat, potrivit afirmațiilor antrenorului.

Deși nu putea să prevadă acest incident, Mouratoglou a declarat că își asumă responsabilitatea pentru decizia echipei sale.

Marea campioană s-a apucat de golf

Simona Halep își extinde orizonturile sportive în perioada suspendării de pe circuit, dedicându-și timpul pasiunii sale pentru golf.

Încadrat în categoria sporturilor aristocratice și sofisticate, golful devine pentru sportiva româncă nu doar o modalitate de a-și diversifica activitățile, ci și un mijloc de relaxare și distracție.

Antrenându-se în prezent pe terenurile de tenis din Dubai, Halep a găsit oportunitatea perfectă pentru a explora această pasiune în creștere.

În 2018, când ocupa poziția de lider mondial în circuitul feminin de tenis, Halep a explorat latura sa mai puțin cunoscută, relaxându-se la golf alături de Florin Segărceanu, fostul căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Nu este singura apariție notabilă a unui jucător de tenis în lumea golfului. În ultimii ani, golful a devenit o tradiție printre tenismenii de top, cu figuri precum Rafael Nadal, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz care au îmbrățișat acest sport aristocratic. Prezența acestor nume sonore în lumea golfului contribuie la popularizarea și diversificarea activităților sportive printre comunitatea de tenismeni de elită.