Kremlinul, Piata Rosie, Mausoleul lui Lenin, Biserica Sf. Vasile, Galeria Puskin, bifati-le pe toate in programul vizitei dvs. De asemenea, nu uitati sa mergeti la cimitirul Novodevichki, unde sunt inmormantati Cehov, Gogol, Prokofiev si sostakovici. Un bilet la Kremlin costa sapte dolari, la Muzeul de Arta Puskin sase dolari, iar pentru a va ruga in Biserica Sf. Vasile, despre ale carei decoratiuni interioare turistii spun ca nu se ridica la inaltimea celor exterioare, trebuie sa platiti trei dolari. Ceva mai scumpe sunt biletele la Teatrul Balsoi, unde pentru a vedea celebra trupa de balet trebuie sa scoateti din buzunar intre 10 si 60 de dolari. Ce altceva mai puteti face in Moscova? Sa cumparati blanuri, sa circulati cu metroul, intrucat in Moscova numarul masinilor a crescut din 1991 cu 4.000% sau sa vizionati un spectacol de circ. Nu uitati sa mergeti la Galeria Tretiakov, care adaposteste cele mai frumoase icoane rusesti din lume si o colectie remarcabila de arta ruseasca veche. De asemenea, aveti ocazia sa vizitati macar unul din numeroasele muzee literare, situate in casele in care au locuit scriitori celebri, precum Tolstoi, Puskin, Dostoievski, Gogol si Lermontov.

Sankt Petersburg, orasul din care imperiul rusesc a fost condus vreme de peste 200 de ani, este celebru pentru fenomenul Noptile Albe, care are loc in ultimele zece zile din iunie. Majoritatea turistilor nu pleaca din Sankt Petersburg fara a achizitiona o papusa. Vanzatorii stiu ca un turist care da cinci dolari ca sa petreaca un sfert de ora intr-o biserica, are posibilitatea de a scoate din buzunar de trei ori mai mult pentru o Matrioska. De asemenea, puteti cumpara o sticla de vodca la rezonabilul pret de patru dolari bucata. Caciulile de blana se gasesc peste tot: cele din iepure sunt cele mai ieftine, urmeaza apoi cele din vulpe, iar cele din blanuri scumpe, cum ar fi nurca, ajung la peste 100 de dolari bucata. Nu trebuie sa va ingrijioreze faptul ca bagajele dvs. nu au nici o sansa sa ajunga in acelasi timp cu dvs. Nu va alarmati, nu gesticulati nu va uitati urat la personalul din aeroport si nu veti avea nici o problema.

Iata patru lucruri pe care trebuie sa le faceti neaparat la Sankt Petersburg

1. Petreceti o zi la Muzeul Ermitaj. Unii turisti vin special la Sankt Petersburg pentru acest lucru. Muzeul adaposteste colectii intregi de Picasso, Matisse, Gauguin, Leonardo da Vinci, Boticelli si Rembrandt. Un permis de fotografiere (sunt acceptate numai aparate fara blitz) costa opt dolari. Daca doriti sa vedeti anumite picturi, este indicat sa telefonati inainte, pentru ca unele sali pot fi inchise in anumite perioade.
2. Cumparati bilete la teatru, balet, opera sau teatru de papusi, intrucat Sankt Petersburg este orasul natal al lui Ceaikovski, Dostoievski si al celebrei trupe Kirov. Amatorii de balet nu trebuie sa rateze Festivalul International de Balet, care are loc in perioada 9-18 martie; in luna august vor avea surpriza sa descopere ca toate trupele sunt in turnee.
3. Vizitati Palatul Yusupov, la fel de spectaculos ca Ermitajul, dar la scara mult mai mica. Cele mai apreciate sunt sala de teatru si sala maura, care impresioneaza vizitatorii prin bogatia decoratiunilor si armonia culorilor.
4. Faceti o plimbare prin Nevsky Prospect, un amestec fascinant de magazine de lux, restaurante, biserici si palate. Comerciantii de caviar va vor lua cu asalt, dar este mai bine sa nu cumparati de pe piata neagra.

Cum ajungeti in Rusia

Oferte Atlantic Tour

· Moscova – 575 USD/persoana, trei nopti cazare cu mic dejun la Hotelul Renaissance**** si bilet de avion Bucuresti-Moscova si retur. Hotelul se afla in centrul Moscovei, aproape de statia de metrou Prospekt Mira si de stadionul Olimpic.

· Moscova – 520 USD/persoana, trei nopti cazare cu mic dejun la Hotelul Sovietski*** si bilet de avion Bucuresti-Moscova si retur. Hotelul este situat la 5 km de centru si are un design istoric.
Agentia Vacanta

· Revelion la Moscova – 500 USD/persoana, trei nopti cazare cu mic dejun la Hotelul Cosmos*** si cina de revelion – 600 USD/persoana, trei nopti cazare cu mic dejun la Hotelul Intourist**** si cina de Revelion – 700 USD/persoana patru nopti cazare cu mic dejun la Hotelul Sheraton***** si cina de Revelion.

· Revelion la Sankt Petersburg – 520 USD/persoana trei nopti cazare cu mic dejun la Hotelul Moskva*** si cina de Revelion – 600 USD/persoana trei nopti cazare cu mic dejun la Hotelul Austrian Yard**** si cina de Revelion – 860 USD/persoana patru nopti cazare cu mic dejun la Hotelul Radison Sas***** si cina de Revelion.

Nota: tarifele nu includ transportul (335 USD biletul de avion) si asigurarea medicala (300.000 lei).

Cateva preturi in Rusia

· o sticla de vodca – 4 dolari
· o papusa Matrioska – 15 dolari
· un bilet la teatrul Balsoi – 10-60 dolari
· un bilet de intrare la Biserica Sf.Vasile – 3 dolari
· o caciula de nurca – 100 dolari
· o camera in Sankt Petersburg – de la 30 la 200 dolari