Deși abia a trecut vara, românii au început deja să-și rezerve sejurul de Revelion. Și pentru că noaptea dintre ani trebuie să fie memorabilă, destinațiile exotice alese de turiști sunt una și una: Zanzibar, Hong Kong, Madeira, Oman și multe altele cu ieșire la Oceanul Pacific, Atlantic sau Indian. Jumătate dintre cei care optează pentru vacanțe exotice au deja experiența călătoriilor în străinătate de Revelion, motiv pentru care sunt extrem de atenți în alegerea destinației, planificându-și din timp concediul până la cele mai mici detalii.

„Pentru această categorie de turiști, rezervarea vacanței se realizează chiar și cu cinci luni înainte. Există însă și categoria celor care își aleg vacanța în functie de noutățile agenției de turism, iar pentru aceștia, noi ne-am diversificat ofertele având peste 45 de destinații doar pentru Revelion“, spune Ondina Dobriban, directorul agenției Paralela 45.

 

La finele lunii august, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, numărul rezervărilor pentru Revelion a crescut cu 15%. În același timp, valoarea medie a pachetului este de 1.500 de euro. Destinații care în anii precedenți costau cel putin 2.000 euro/persoană pornesc, în prezent, de la puțin peste 1.100 de euro, datorită diversificării ofertelor agențiilor de turism, care au făcut tot posibilul să lanseze cât mai multe destinații accesibile.

„Pe baza cerințelor turiștilor, am reușit să creăm pachete care să le satisfacă așteptările. Aproape 80% dintre clienții noștri preferă hoteluri de patru stele și consumă servicii suplimentare la destinații, pentru a vizita diverse obiective turistice consacrate. În grupurile create sunt turiști care preferă plaja în mijlocul iernii din România“, explică directorul turoperatorului Paralela 45.

Iarna la plajă

Thailanda este destinația numărul unu pentru un sejur la plajă, dar în ultimii ani au apărut și alte locuri, precum Zanzibar sau Oman. 

Dubaiul este locul preferat pentru trecerea dintre ani al multor români, dar Emiratele Arabe Unite oferă și alte experiențe memorabile. Ras Al Khaimah, de exemplu, prin hotelurile de lanț cu all inclusive, situate pe plajă, reprezintă un magnet pentru turiști.  

Acestea sunt noutățile pentru Revelion 2018 și, potrivit ofertei Paralela 45, prețurile se situează între 800 și 2.100 de euro/persoană pentru un sejur de până la 11 zile. Cei care călătoresc în astfel de destinații sunt cupluri cu vârste între 35 și 65 de ani care pleacă în grup (două-trei cupluri) și sunt, în general, corporatiști, antreprenori sau liber profesioniști. 

Pentru cei cu un buget mai restrâns sau cei care nu vor să zboare multe ore cu avionul, Madeira este opțiunea perfectă. Spectaculosul foc de artificii de Revelion atrage anual zeci de mii de turiști din toată lumea. Tariful pentru un sejur în insula lusitană pornește de la 650 de euro/persoană pentru o vacanță de o săptămână. „Paralela 45 asigură servicii de asistență turistică la destinație și este disponibilă 24 din 24 de ore, iar acest lucru îi face pe turiști să revină la noi“, adaugă Ondina Dobriban.

 

Revelion în marile metropole

Multe dintre pachete oferă și o componentă culturală pentru turiștii care își doresc o vacanță activă. Ca noutate, pentru Revelionul 2018, Hong Kong și-a găsit deja turiști. În oferta Paralela 45, de exemplu, turiștii au inclusă și o excursie la Macao, una dintre cele mai vechi colonii europene din China. 

Cine nu și-ar dori să-și petreacă noaptea dintre ani în Las Vegas? Cazinouri, cumpărături, magazine, restaurante de calitate, viață de noapte, acesta este Las Vegas-ul, perceput ca și capitala mondială a distracției, cum de altfel se autoproclamă, fiind una dintre destinațiile de top din toată lumea.  Iar lista metropolelor recomandate de Revelion poate fi completată cu Munchen, Stockholm, Lisabona, Barcelona, Sorrento, Amsterdam, Madrid, Viena si multe altele, cu prețuri pornind de la 390 de euro.

Destinații cu tradiție

DUBAI De la 800 de euro/persoană pentru un sejur de șapte zile, cu cazare la hotel de patru stele.
THAILANDA De la 1.145 euro/persoană pentru un sejur de nouă zile, cu cazare la hotel de cinci stele.
LOS ANGELES ȘI LAS VEGAS De la 1.890 de euro pentru o vacanță de zece zile, cu cazare la hoteluri de patru stele si Revelion în Las Vegas.
SINGAPORE ȘI INSULA BINTAN De la 1.795 euro/ persoană pentru un sejur de nouă zile, cu cazare la hoteluri de patru și cinci stele.

Noi în ofertă

OMAN De la 1.665 de euro/persoană pentru un sejur de nouă zile, cu cazare la hotel de patru stele.
ZANZIBAR De la 2.170 euro/persoană pentru o vacanță de 11 zile, cu cazare la un hotel de cinci stele.
HONG KONG De la 1.160 de euro/ per­soană pentru un sejur de o săptămână, cu cazare la un hotel de patru stele.