Revelion 2022. Ce este strict interzis să facem

Obiceiurile din popor ne arată că trebuie să respectăm un set strict de reguli în noaptea dintre ani, astfel încât totul să meargă bine. Tradițiile ce țin de colindat, precum Plugușorul, Mersul cu Buhaiul, Jocul Caprei și Jocul Ursului, au ca scop răspândirea urărilor de bine și sănătate.

Un alt obicei ce vizează sănătatea are legătură cu masa de Revelion. Potrivit datinilor strămoșești, meniul de Revelion trebuie să conțină pește, struguri și smochine, deoarece oamenii care le consumă vor trece mai ușor prin noul an și vor avea mai multă putere în fața provocărilor.

Revelion 2022. Mare atenție în noaptea dintre ani și în prima zi a anului

O altă explicație este faptul că strugurele reprezintă prosperitatea. Astfel, acest simbol trebuie consumat la fiecare ticăit al ceasului, până în momentul în care trecem în noul an. Mai mult, obiceiurile din popor ne spun că fiecare boabă de strugure reprezintă o dorință care se va îndeplini în anul ce urmează.

De asemenea, o altă tradiție ne spune că trebuie evitată carnea de pasăre la masa de Revelion, deoarece găina sapă în pământ și împrăștie, risipind astfel norocul din casă. În mod evident, masa trebuie să fie și îmbelșugată, cu cele mai bune mâncăruri și băuturi pe care le putem pregăti. Un alt detaliu foarte important ține de cei dragi. În timpul mesei dintre ani, trebuie să înconjurăm cu persoanele iubite.

Revelion 2022. Mare atenție în noaptea dintre ani și în prima zi a anului! Este strict interzis să facem următoarele lucruri

Totodată, persoanele care vor să își găsească persoana iubită în anul ce urmează sau vor întărească legătura cu partenerul de viață trebui să poarte haine de culoare roșie. Un alt obicei, pe care mulți români îl știu, este că trebuie să purtăm haine noi în prima zi din an și să avem bani în portofel.

Legat de bani, o altă superstiție ne spune că nu este bine să împrumutăm pe nimeni în noaptea dintre ani, dar nici în prima zi din an. Explicația că este că ziua de 1 ianuarie nu trebuie să ne găsească cu datorii.

Revelion 2022. Mare atenție în noaptea dintre ani și în prima zi a anului! Este strict interzis să facem următoarele lucruri

O altă superstiție ne arată că prima persoană care intră în casă în noul an trebuie să fie un bărbat brunet, cu o crenguță de vâsc, pâine și sare. Trebuie să fim atenți și ce facem cu vechiul calendar. Acesta nu trebuie înlocuit până când anul nu s-a sfârșit. În caz contrar, vom avea parte de ghinion.