Institutul Cantacuzino produce un medicament care creşte rezistenţa organismului la infecţii, anunță cercetătorii români. Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a anunţat că Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă, până la sfârşitului anului, un medicament imunomodulator dezvoltat de propriii cercetători. Este vorba despre un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante, care creşte rezistenţa organismului la infecţii.

Anunț privind noul medicament

„Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp şi-au focalizat foarte mult atenţia pe ceea ce înseamnă sporirea capacităţii de testare. Totodată, lucrează la un medicament imunomodulator, va ieşi curând pe piaţă, şi a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele, astfel încât, aşa cum şi-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor, să poată să poată să producă vaccinul. Medicamentul imunomodulator va ieşi până la sfârştiul anului”, a arătat Nicolae Ciucă.

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au dezvoltat un nou produs imunomodulator, care are proprietăţi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii, mai anunță specialiștii.

Orban, despre Institutul Cantacuzino

Șeful Guvernului a anunța în primăvară că va fi reluată producția vaccinului antigripal la acest institut, fiind necesară achiziționarea unui singur echipament.

„Există mai multe proiecte la Cantacuzino, reluarea producției vaccinului antigripal. De asemenea, este în curs de pregătire un nou produs care va fi lansat pe piață, e vorba de un imunomodulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism. Este un proiect mare care urmează să fie finalizat din fonduri europene, prin care se va urmări ca obiectiv capacitatea de producere a vaccinului tetravalent, care se va face într-o altă locație”, a spus Orban.

Institutul a fost transferat în urmă cu de 2 ani de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Apărării, devenind astfel unitate militară.