Rețetă de friptură de porc la tavă pentru Crăciun. Cum să prepari vedeta mesei de Crăciun

Friptura de porc este vedeta mesei de Crăciun deși sunt mulți care preferă pui sau vită în locul cărnii de porc. Friptura de porc se potrivește atât pe masa de Crăciun cât și cea de Paște și este ușor de pregătit.

Ingrediente

  • o pulpă de porc
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru (facultativ)
  • un pahar de vin
  • 2-3 căței de usturoi

Modalitate de preparare

1. Pulpa de porc se spală și se usucă în hârtie absorbantă.

2. Se dă cu sare, piper și alte miorodenii (după preferințe). Se pun 2-3 căței de usturoi în carne și se pune în tavă.

3. Se adaugă uleiul și un pahar de vin apoi se introduce la cuptorul încins.

4. Cât timp pulpa este la cuptor trebuie mereu întoarsă și stropită cu grăsimea din tavă până se rumenește iar carnea este pătrunsă.

5. Se servește rece sau caldă, tăiată felii cu garniturile preferate.