Personalul de pază susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică vor limita, după caz, accesul călătorilor în staţiile de metrou pentru evitarea supraaaglomerării, informează joi Metrorex.

Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov (ISUB – IF), ai Poliţiei Metrou şi cei ai Metrorex s-au întâlnit miercuri pe fondul evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire cu Covid şi al urgenţelor medicale cu care s-a confruntat Metrorex în ultima perioadă.

Accesul călătorilor în staţiile de metrou ar putea fi limitat

„Urmare a evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire cu Covid şi a urgenţelor medicale, în cadrul acţiunilor comune de cooperare, în data de 14.10.2020, la sediul Metrorex a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai ISUB-IF, ai Poliţiei Metrou, şi ai firmelor împreună cu reprezentanţii Metrorex.

În cadrul întâlnirii, în urma analizelor efectuate s-au concluzionat următoarele: personalul medical care efectuează intervenţia va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situaţia o permite; personalul de pază, împreună cu Poliţia Metrou şi cu alte forţe de ordine publică, precum şi salvatorii Metrorex, vor asigura protecţia zonei de intervenţie; personalul de pază susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică, vor limita după caz, accesul călătorilor în staţiile de metrou pentru evitarea supraaaglomerării”, precizează sursa citată.

Supra-aglomerare a călătorilor în anumite stații

În context, trebuie precizat că mai multe incidente petrecute în ultimul timp la metroul din București au adus o supra-aglomerare a călătorilor în anumite stații, lucru extrem de criticat de opinia publică, în contextul măsurilor de distanțare ce trebuie respectate, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Astfel, marți de dimineață a fost o nouă zi cu aglomerație la metrou, după ce un tren al Metrorex s-a defectat.

Miercurea trecută, două incidente medicale au produs aglomerație. Mai multe poze cu călătorii îmbulzind-se în stațiile de metrou, fără respectarea unor minime reguli de distanțare, au apărut în presa centrală.