Este vorba despre județul Bistrița Năsăud. Potrivit Mediafax, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis sâmbătă introducerea de restricții în localitățile Spermezeu și Șieuț.

Decizia a fost luată după ce cazurile de înfectare cu noul coronavirus din ultimele 14 zile, a depășit pragul de 1,5/1000 locuitori.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud din data de 5 septembrie, când a fost prezentată situația actualizată a unităților administrav-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește noile măsuri luate, potrivit sursei citate, vor fi restricționate activitățile restaurantelor, cafenelelor, sălilor de jocuri. Restricțiile vor fi ridicate când incidența cazurilor va ajunge mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

Alertă la nivel național

Nici în restul localităților din țară situația nu este prea optimistă.

Până duminică, pe teritoriul României au fost confirmate 95.014 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Un număr de 40.307 de persoane au fost declarate vindecate şi 12.228 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

Potrivit GCS, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.938.491 de teste. Dintre acestea, 14.871 au fost efectuate în ultimele 24 de ore – 9.021 – în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 5.850 – la cerere.

Alte 43 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit, numărul total al deceselor în România ajungând la 3.893, informează, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 43 de decese – 24 bărbaţi şi 19 femei – ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Timiş, Vrancea, Ilfov şi Bucureşti.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 13 decese la categoria de peste 80 de ani.

Conform GCS, dintre decesele înregistrate, 40 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, un pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi, iar pentru doi pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.