Secretarul de stat Septimiu Buzaşu a precizat că restricţia va fi pe toată autostrada. Viteza maximă admisă va fi de numai 100 km/h, aşa cum se poate observa şi din imaginea de mai sus.

Citeşte şi: UPDATE S-A DESCHIS circulaţia pe AUTOSTRADA Bucureşti-Ploieşti. Primii 6,5 km vor fi gata abia peste doi ani Conform reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, restricţia de viteză de 100 km/h  va fi scoasă "în cel mai scurt timp".

Vezi AICI cum explică secretarul de stat Septimiu Buzaşu de ce a fost nevoie de impunerea restricţiei de viteză.
La finele lunii trecute, reprezentanţii Ministerului Transporturilor au declarat că autostrada nu va fi deschisă pe 30 iunie 2012 pentru că circulația în condițiile de acum ar pune în pericol siguranța participanților la trafic.

Un oficial al poliției rutiere ne-a explicat faptul că și după deschiderea autostrăzii, există posibilitatea ca restricțiile de viteză pot coborî, în condițiile în care se lucrează în continuare, chiar și la 110, 100 sau chiar 80 km/h. În orice caz, restricțiile de viteză vor fi discutate de către Ministerul Transporturilor și Poliția Rutieră în momentul în care se va deschide autostrada.