Acesta este de părere că șeful statului ar trebui să-i ceară demisia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în loc să caute vinovați în Partidul Social Democrat. Robert Cazanciuc se referă la legea potrivit căreia cei care aveau coronavirus trebuiau să stea  obligatoriu 48 de ore în spital.

„Sunt la birou şi mă uit pe ordinul nr. 1321 din 22 iulie emis de Ministerul Sănătăţii pentru aplicarea Legii 136/2020, cunoscută public drept ‘legea pandemiei’. (…) Ordinul respectiv obligă unităţile spitaliceşti să aresteze oamenii pentru 48 de ore împotriva art. 8 alin. 3 din legea care arată foarte clar că un om confirmat că are un agent patogen poate să rămână în spital doar pe durata investigaţiilor. Acestea pot să fie doar de câteva ore, nu de două zile în mod obligatoriu”, a scris Cazanciuc pe Facebook.

”Este cinic să cauți vinovați”

„Este cinic să cauţi vinovaţi în curtea altora, în loc să ceri demisia Ministrului Sănătăţii care emite un ordin încălcând flagrant legea. Dar, sigur, statul de drept nu e un principiu fundamental al funcţionarii unei Românii europene, ci doar un slogan electoral folosit în faţa unor oameni care sunt buni doar să voteze, nu să-şi ceară drepturile fundamentale”, a adăugat Cazanciuc.

Ce a spus Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat că lega carantinării și izolării a fost elaborată în regim de urgență și că PSD a tras de timp.

„O etapă care mie mi s-a părut notabil de negativă a fost disputa în Parlament pe Legea carantinei şi izolării.

Chiar dacă cineva o să mă acuze că fac declaraţii politice pe pandemie, nu pot să nu văd că legea a fost elaborată, proiectul de lege a fost elaborat în regim de urgenţă de Guvern, trimis în Parlament, unde PSD-ul, nimeni altul, a tras de timp, într-un mod cinic, pe care nu l-a bănuit nimeni.

Deci, cu un cinism inimaginabil, au ţinut această lege săptămâni în Parlament şi, în acest timp, publicul a primit impresia sau s-a cristalizat impresia că lucrurile nu sunt grave”, a susţinut şeful statului, într-o conferinţă de presă.

Sursă foto: INQUAM Photos/Octav Ganea