Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declara că mesajul președintelui Klaus Iohannis de la ceremonia de decorare a unor supraviețuitori ai Holocaustului este “pur și simplu halucinant” și că în loc să creeze emoție,creează repulsie totală în opinia publică.

“Este halucinant, depășește orice fel de imaginație. A folosit niște termeni de o iei la goană. Omul e plin de ură, urăște tot ce e românesc. Mesajele lui Klaus Werner Iohannis sunt tot mai toxice pe zi ce trece, iar cei care-i fac punctajul și care-l manevrează au trecut de la nivelul obrăzniciei la un nou nivel – sunt mesaje care pot aduce prejudicii de imagine României în sine. Asta se vede în ceea ce declară el în ultima perioadă și peste hotare. Mesajul de astăzi e șocant, pur și simplu creează o stare de panică în cadrul opiniei publice. Nu poți să declari așa ceva decât dacă are probleme foarte grave sau așa îl învață consilierii.”, a declarat Codrin Ștefănescu la România TV.

Președintele Klaus Iohannis a lansat, luni seara, noi atacuri la adresa actualei coaliții de guvernare, afirmând că în prezent ”unii politicienii, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiție și de a-și prezerva puterea, învinuiesc magistrați și diabolizează UE”.

”Să nu uităm că, în numele unui așa-zis ideal suprem, schimbând legi și capturând instituții una câte una, s-a consolidat regimul nazist”, a spus Iohannis.