Bruederle i-a surprins pe cei 40 de directori şi oameni de afaceri reuniţi la evenimentul organizat săptămâna trecută de asociaţia germană BDI prin comentariile sale la adresa moratoriului anunţat săptămâna trecută de cancelarul Angela Merkel pentru legea aprobată toamna trecută privind prelungirea vieţii centralelor nucleare.

"Ministrul… a anunţat că, în contextul alegerilor locale care vor avea loc curând, se exercită mai multă presiune asupra politicilor adoptate şi, ca atare, deciziile luate nu sunt întotdeauna raţionale", scrie cotidianul german Süddeutschen Zeitung, citând procesul verbal redactat de asociaţia BDI.

Bruederle a apărat energia nucleară la reuniunea la care au participat şi preşedinţii companiilor energetice RWE şi EON, Juergen Grossman şi Johannes Teyssen, susţinând că nu există nici o cale de a evita folosirea acesteia, în special în anumite ramuri ale industriei.

Coaliţia Angelei Merkel va fi întâmpinată cu ostilitate la alegerile ce vor avea loc la sfârşit de săptămână în acele landuri în care sentimentul antinuclear este bine înrădăcinat.

Cancelarul german, Angela Merkel, a anunţat la 14 martie un moratoriu de trei luni pentru legea aprobată toamna trecută cu privire la prelungirea vieţii centralelor nucleare din ţară cu până la 14 ani. Catastrofa nucleară din Japonia a obligat la reexaminarea siguranţei centralelor nucleare şi în Germania, a argumentat Angela Merkel.
SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: