Creditul este disponibil în lei şi euro, la o dobândă de ROBOR 3M + 3,2% şi respectiv EURIBOR 3M + 5,2% iar costul aferent evaluării şi asigurării imobilului este suportat de către bancă. Suma maximă ce poate fi contractată este de 430.000 lei, respectiv 100.000 euro, pentru o perioadă de până la 25 de ani, nefiind necesar un aport propriu din partea clientului.

Banca Românească a operat câteva modificări de dobândă la creditul ipotecar standard, dar şi la cel destinat achiziţiei de locuinţe situate într-unul dintre ansamblurile rezidenţiale finanţate de către Bancă.

Marja fixă a băncii a fost ajustată în scădere, cu până la 1%. Astfel, creditul ipotecar standard beneficiază în prezent de o marjă fixă de 5,2%, în scădere de la 6,2%, la care se adaugă Euribor 3M. Suma minimă ce poate fi împrumutată este de 10.000 de euro, respectiv 35.000 RON.

Creditul ipotecar destinat celor care îşi doresc o locuinţă într-unul din ansamblurile rezidenţiale partenere ale Băncii Româneşti poate fi accesat cu o marjă fixă de 4,9%, în scădere de la 5,3%, la care se adaugă Euribor 3M, în condiţiile în care limita maximă de finanţare a crescut la 85%.

Banca Românească are un capital social de până la 200 milioane euro şi o reţea naţională formată din 146 de sucursale. În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care deţine 10,21% din capitalul social al băncii.
SURSA: Agerpres