Primele modele ce vor fi livrate vor fi Renault Logan şi Sandero.

Anul trecut, Renault a vândut în Ucraina 3.123 de automobile Logan şi 838 de Sandero produse în România. Până acum automobilele Logan şi Sandero vândute de Renault în Ucraina au fost autovehicule marca Dacia.

"Producţia de modele pentru Ucraina la uzina Renault din Rusia va ajuta la creşterea volumelor de vânzări şi la utilizarea la maxim a capacităţilor de producţie, precum şi la creşterea capacităţii companiilor care produc componente", a anunţat grupul într-un comunicat.

Societatea mixtă OJSC Avtoframos a fost înfiinţată în 1998 de Renault şi de administraţia oraşului Moscova. Societatea are 3.700 de angajaţi şi produce modelele Logan, Sandero, Sandero Stepway, Fluence şi Megane. În 2010, societatea şi-a majorat producţia cu 70% până la 87.265 de autovehicule, iar în luna noiembrie a fost introdus cel de al treilea schimb astfel că la finele anului s-a ajuns la un ritm de 575 de automobile pe zi. La începutul acestui an Avtoframos a demarat producţia de modele Fluence şi Megane pe baza colecţiilor SKD iar la finele anului va încep să producă şi modelul Duster.

Vânzările de autoturisme Dacia la nivel global au crescut cu 2% în primul trimestru al acestui an, de la 79.850 unităţi în primele trei luni ale anului trecut la 81.600 unităţi, declinul modelelor Logan şi Sandero fiind compensat de livrările solide ale SUV-ului Duster.
SURSA: Agerpres