Măsura anunțată de Gerard Leclercq, șeful operațiunilor Renault din Franța, vizează doar personalul din Franța și va fi posibilă prin încheierea „naturală” a contractului pentru 5.700 de persoane și redistribuirea restului de 1.800 de angajați. „Dacă vom semna un acord cu sindicatele, decizia nu va implica nici închiderea de uzine și nici disponibilizări forțate”, a menționat oficialul francez.
Șeful companiei, Carlos Ghosn, a anunțat ieri la Detroit că se așteaptă ca piața europeană să înregistreze o nouă scădere în 2013, acesta fiind al șaselea an de recul. Estimarea Renault este că piața va scădea cu circa 3%. În 2012, majoritatea piețelor din Europa au scăzut iar în Franța numărul de mașini noi înmatriculate s-a redus cu 14% până la 1,9 milioane de vehicule.
În timp ce reducerea de personal de la Renault reprezintă 14% din numărul total de angajați din Hexagon, conaționalii de la PSA Peugeot Citroen au anunțat concedierea a 11.200 de persoane, adică 17% din forţa de muncă a grupului din Franţa. PSA va închide şi uzina de la Aulnay. Reduceri ale numărului de angajați au anunțat și diviziile europene ale americanilor de la General Motors și Ford.