Uzina Renault de la Douai (nordul Franţei), unde este produs modelul Scenic, va fi închisă în perioada 26 octombrie -1 noiembrie. Alte uzine îşi vor opri şi ele producţia în perioada 29 octombrie- 1 noiembrie, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că o astfel de măsură este una frecventă, scrie Agerpres.

Celălalt mare constructor auto francez, PSA Peugeot Citroën, a anunţat încă din luna septembrie că unele dintre uzinele sale vor fi afectate de şomaj parţial în luna octombrie. În plus, grupul are programată pe data de 26 octombrie o reuniune cu sindicatele, ordinea de zi nefiind încă anunţată. Sindicatele se tem însă de posibilitatea unor reduceri de efective la uzinele de la Aulnay, în apropiere de Paris, Madrid (Spania) şi Sevelnord (nordul Franţei).

Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile directorul operaţional de la Renault, Carlos Tavares, a anunţat că în 2011 Renault se aşteaptă să înregistreze o creştere a vânzărilor de 2-8%.

"Vom depăşi recordul de anul trecut, an în care am vândut puţin peste 2,6 milioane automobile. Vrem să fim numărul doi sau trei în Europa Occidentală", a declarat Carlos Tavares într-un interviu publicat sâmbătă de revista Automotive News Europe.

Compania Dacia, de la Mioveni a fost preluată de Renault în anul 1999. Renault a lansat, până în prezent, şapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway şi Dacia Duster.