Vehiculul care va fi prezentat miercuri face parte din categoria 'ultra low cost', adică sub pragul simbolic de 5.000 de euro, preţul vizat iniţial pentru Dacia Logan, dar care a ajuns să se comercializeze pentru 7.500 de euro. Crossover-ul Kayou se inspiră din modelul Duster, dar şi din concept car-ul Kwid, prezentat la salonul auto de la New Delhi din 2014. 

Cu acest mic model, Renault vizează piaţa auto din India unde în 2014 s-au vândut 2,6 milioane de automobile dar al cărei potenţial este la fel de important ca şi cel al Chinei graţie celor 1,3 miliarde de locuitori. Grupul francez vrea să bulverseze o piaţă dominată în prezent de Maruti-Suzuki, graţie modelelor Alto, Swift, DZire şi Wagon R, Hyundai (cu modelele i20 şi i10), Mahindra, Honda şi Tata. 

Renault va prezenta vehiculul la uzina sa de la Chennai, inaugurată în 2013, unde în prezent este produs SUV-ul Duster. O eventuală lansare pe piaţa franceză a crossover-ului Kayou nu este avută în vedere momentan. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

AGERPRES