Vicepreşedintele băncii ruse de investiţii Troika Dialog, Serghei Skvorţov, a declarat că un memoradum de înţelegere ar putea fi semnat la finele lunii februarie sau la salonul auto de la Geneva, care începe în data de 8 martie, urmând ca tranzacţia să se finalizeze trei luni mai târziu, conform Agerpres.

"Suma tranzacţiei este una semnificativă pentru alianţă şi este important pentru ei să o achite în tranşe, legate de etapele planului de dezvoltare. Cel mai probabil va dura aproximativ doi ani", a declarat Serghei Skvorţov. Acesta a adăugat că valoarea tranzacţiei va fi comparabilă cu suma plătită de Renault atunci când a preluat 25% din AvtoVAZ.

În 2008 Renault a plătit un miliard de dolari pentru un pachet de 25% din acţiunile AvtoVAZ, producătorul autoturismelor marca Lada. Recent alianţa Renault-Nissan a purtat discuţii cu acţionarii AvtoVAZ, banca de investiţii Troika Dialog conglomeratul de stat Russian Technologies Corp., pentru a achiziţiona pachetul de 21% din acţiunile AvtoVAZ deţinut de Troika Dialog şi un pachet de 4% deţinut de Russian Technologies Corp.

Recent, directorul general de la holdingul de stat Russian Technologies, Serghei Şemezov, a spus că tranzacţia prin care Renault-Nissan va prelua un pachet suplimentar de 4% din acţiunile constructorului auto rus Avtovaz se va finaliza până la mijlocul acestui an.

Alianţa Renault-Nissan a înregistrat în 2011 un nou record de vânzări, în condiţiile în care anul trecut vânzările sale au crescut cu 10% până la 8,03 milioane autovehicule. Cifra globală include 2,72 milioane autovehicule vândute de Renault (în creştere cu 4,6% în ritm anual), 4,67 milioane de autovehicule pentru Nissan (în creştere cu 14,4%) şi 638.000 de autovehicule pentru AvtoVaz.