"Acordul a fost amânat din cauza alegerilor din Rusia însă este o chestiune de săptămâni", a declarat Bruno Ancelin. Potrivit acestuia, alianţa Renault-Nissan va prelua 50% plus o acţiune din AvtoVAZ.

LaTribune.fr susţine că Renault ar urma să-şi majoreze participaţia la 35% din acţiunile AvtoVAZ în timp ce partenerul Nissan ar urma să controleze 15% din acţiunile AvtoVAZ, producătorul autoturismelor marca Lada.

În 2008 Renault a plătit un miliard de dolari pentru un pachet de 25% din acţiunile AvtoVAZ. În ultima vreme alianţa Renault-Nissan a purtat discuţii cu acţionarii AvtoVAZ, banca de investiţii Troika Dialog conglomeratul de stat Russian Technologies Corp., pentru a achiziţiona un pachet majoritar de acţiuni la cel mai mare constructor auto din Rusia.

Alianţa Renault-Nissan a înregistrat în 2011 un nou record de vânzări, în condiţiile în care anul trecut vânzările sale au crescut cu 10% până la 8,03 milioane autovehicule. Cifra globală include 2,72 milioane autovehicule vândute de Renault (în creştere cu 4,6% în ritm anual), 4,67 milioane de autovehicule pentru Nissan (în creştere cu 14,4%) şi 638.000 de autovehicule pentru AvtoVaz.

Sursa: Agerpres