Aceste economii de costuri, care au fost cu 32% mai mari decât cele în valoare de 2,87 miliarde de euro realizate în 2013, au fost consemnate în principal în domeniile achiziţiei, concepţiei şi producţiei de vehicule. 

'Arhitectura noastră modulară rămâne motorul sinergiilor în toate marile domenii de activitate, fie că este vorba de achiziţii, inginerie sau mecanică', a declarat preşedintele director general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn. 

La aproximativ 16 ani după ce Renault a preluat o participaţie de control la Nissan, cei doi parteneri au decis să accelereze integrarea activităţilor lor în domenii precum cercetarea şi dezvoltarea, resursele umane sau producţia de vehicule. Deşi Renault şi Nissan rămân companii separate, fiecare din cele patru funcţii comune este condusă de un director comun al Alianţei. Graţie acestei convergenţe, alianţa Renault-Nissan speră să îşi atingă obiectivul de a realiza sinergii anuale de 4,3 miliarde de euro în 2016. 

În 2015, Renault va începe să comercializeze în India modelul Kwid, primul vehicul al alianţei construit pe baza unei arhitecturi modulare. Vehiculul va fi produs la uzina Renault-Nissan de la Chennai, iar în 2016 Datsun, o marcă din portofoliul Nissan, va lansa şi ea un vehicul pe baza aceleiaşi platforme. 

Alianţa Renault-Nissan intenţionează ca, în anul 2020, aproximativ 70% din vehiculele sale să fie construite pe baza unor arhitecturi modulare. 

AGERPRES