Acţiunile Renault au scăzut semnificativ la bursă după publicarea informaţiilor, care vin după ce în urmă cu două luni Guvernul a transmis procurorilor datele investigaţiei DGCCRF (Direcţia Generală a Concurenţei, Consumului şi a Înlăturării Fraudei). Vineri la prânz, titlurile Renault au scăzut la Bursa de la Paris cu 2,9%, după ce dimineaţa înregistraseră un declin de peste 4%. 

Conform Agerpres, anul trecut, ofiţerii antifraudă au efectuat o serie de percheziţii şi la birourile Renault. Sursele susţin că din 12 ianuarie trei judecători analizează cazul şi ar urma să decidă dacă cercetările procurorilor vor fi urmate de un proces. Reprezentanţii Renault nu au comentat informaţia. 

Acţiunile Renault scad la bursă după deschiderea unui dosar legat de încălcarea reglementărilor privind emisiile.

DGCCRF a trimis procurorilor datele anchetei privind posibila manipulare a testelor emisiilor poluante de către Renault, în urma deciziei Guvernului francez de a înfiinţa o comisie guvernamentală pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, pe fondul scandalului Volkswagen, care a recunoscut în 2016 că a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifică emisiile poluante. Rezultatele testelor au arătat că emisiile unor automobile Renault, alături de alte vehicule produse de companii străine, depăşesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon şi oxizii de azot.