Conducerea fabricii Flins, din apropierea Parisului, a anunţat sindicatele că ar putea concedia încă 400 de angajaţi cu contract temporar de muncă, implicaţi în producerea modelelor Clio 3, Clio 4 şi ZOE susţine 'Les Echos', fără a da preciza sursa informaţiei.

Reprezentanţii Renault, al doilea mare producător auto francez, nu au comentat informaţia.

Anterior, conducerea Renault anunţase că vrea să producă la fabrica din Flins 82.000 de maşini Nissan Micras în 2016, pentru a-şi majora producţia auto în Franţa. Renault deţine în prezent 43,4% din acţiunile Nissan, care, la rândul său, deţine 15% din acţiunile Renault. De la fuziunea lor, în 1999, cei doi parteneri derulează o serie de achiziţii comune pentru a reduce costurile.

Săptămâna trecută, Renault a anunţat concedierea a aproximativ 2.500 de angajaţi în Franţa în primul an după încheierea acordului destinat creşterii competitivităţii uzinelor sale din Franţa şi a precizat este în grafic pentru a-şi îndeplini obiectivul de a realiza economii de 500 milioane euro pe an (690 milioane de dolari).

În martie 2013, Renault a semnat cu trei dintre cele patru sindicate (CFDT, CFE-CGC şi FO) care reprezintă 64% din salariaţii Renault un acord destinat creşterii competitivităţii uzinelor sale din Franţa, acord care prevede reducerea efectivelor şi creşterea programului de muncă în schimbul păstrării producţiei la uzinele franceze. În schimb, sindicatul CGT, care reprezintă aproximativ 25% din salariaţii Renault, s-a opus acestui acord.

Acordul prevede majorarea timpului de lucru de la 32 la 35 de ore pe săptămână, îngheţarea salariilor şi eliminarea a 7.500 posturi până în 2016. În schimb, conducerea Renault s-a angajat să menţină activitatea la toate uzinele franceze pe durata acestui acord şi să le acorde volume suplimentare de producţie în contul partenerilor, în special al Nissan. În acest fel, producţia anuală a grupului Renault în Franţa ar urma să crească cu 180.000 de vehicule pentru a ajunge la 710.000 de vehicule în 2016.

Pe plan mondial Renault are 120.000 de angajaţi.

În luna februarie, vânzările grupului Renault pe piaţa din Franţa au crescut cu 1,7%, graţie exclusiv segmentului low-cost reprezentat de Dacia. În timp ce înmatriculările de autoturisme Dacia au crescut cu 10,1%, marca Renault a înregistrat o scădere de 0,9%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. AGERPRES