Cu excepţia despăgubirii de 45 de milioane de euro, primită de Bernard Tapie, în urma procesului controversat de arbitraj din afacerea Credit Lyonnais, suma totală solicitată de cei trei foşti şefi de la Renault este fără precedent în Franţa, subliniază Le Parisien.

Dacă ar ajunge să fie plătite, aceste sume ar totaliza peste 11 milioane de euro, iar încurcătura cu aspecte juridice şi financiare ar putea face sindicatele să reproşeze companiei că suportă preţuri mari pentru erorile făcute de liderii săi.

Michel Balthazard, cel mai vechi dintre cele trei victime, ar fi încasat deja 480.000 de euro ca indemnizaţie legală, la care s-ar putea adăuga 750.000 de euro pentru concediere abuzivă. După 32 de ani de muncă la Renault, el solicită 3,2 milioane de euro pentru daune morale.

Fostul său adjunct, Bertrand Rochette, se pare că a încasat 200.000 de euro ca indemnizaţie legală, la care se pot adăuga, având în vedere vechimea de 22 de ani la Renault, şi 500.000 de euro pentru concediere abuzivă, precum şi cei 3,5 milioane de euro daune morale, pe care îi cere.

Cel mai tânăr, Matthieu Tenenbaum, se pare că a încasat deja 50.000 de euro şi ar mai trebui să primească 120.000 de euro pentru concediere abuzivă, precum şi 2,4 milioane de euro daune morale.

Apărătorul lui Balthazard, Pierre-Olivier Sur, subliniază că ‘o afacere care s-ar fi putut termina cu mai multe sinucideri poate că merită ceva mai mult decât salariul pe un an (9,2 milioane de euro) al lui Carlos Ghosn’, preşedintele director-general al companiei Renault.

Reamintim că Renault a concediat trei directori, pe care i-a acuzat de implicare într-o afacere de spionaj, deşi aceştia nu şi-au recunoscut niciodată vina.
SURSA: Agerpres