Renaissance Capital a intrat în cursa pentru oferta publică secundară a Petrom într-un consorţiu împreuna cu EFG Eurobank Securities, BT Securities şi firma locală de brokeraj Romcapital.

Pentru a sprijini activităţile viitoare din România, Renaissance Capital intenţionează să deschidă un birou la Bucureşti, care va oferi servicii de fuziuni şi achiziţii, consultanţă în procesul de privatizare şi finanţare pentru companii locale.

Renaissance Capital lucrează în prezent la două mandate pe zona de fuziuni şi achiziţii pentru clienţii români din sectorul privat şi intenţionează să urmarească privatizările şi oferte viitoare în industrii cum ar fi cel de petrol şi gaze, utilităţi, sectorul bancar, cel al bunurilor de consum şi al infrastructurii.

"Suntem decişi să facem din piaţa românească una din cele mai importante din regiune pentru noi” a declarat Milutin Nikolic, care a condus echipa Renaissance Capital pentru mandatul Petrom. "Credem în prezenţa noastră aici, nu vizăm proiecte sporadice", a adăugat acesta.

Renaissance Capital este lider în rândul băncilor de investiţii axate pe pieţele emergente din Rusia, Europa de Est, Asia Centrală şi Africa.  Compania oferă clientilor săi acces la aceste pieţe, prin intermediul centrelor sale financiare, precum cele din Londra, New York şi Hong Kong. Renaissance Capital este parte a Renaissance Group.
Consorţiul Renaissance-EFG-BT-Romcapital va intermedia cea mai mare ofertă din istoria Bursei