‘Vedem semne de stabilizare, nu doar în cifrele globale din trimestrul al doilea, vedem o stabilizare şi în rândul clienţilor noştri, o uşoară îmbunătăţire’, a declarat Frederic Oudea la o conferinţă bancară organizată la Frankfurt. Oudea a adăugat că există loc de îmbunătăţiri însă oamenii trebuie să aibă răbdare. ‘Pentru a avea o creştere mai mare în Franţa şi în Europa avem nevoie cu siguranţă de reforme structurale iar acestea vor dura ceva timp’.

La începutul lunii august, Societe Generale a anunţat că în al doilea trimestru al acestui an profitul său net s-a dublat comparativ cu perioada similară a anului trecut, în pofida condiţiilor dificile din Europa. În perioada aprilie-iunie 2013, Societe Generale a raportat un profit net de 955 milioane de euro, peste estimările analiştilor care mizau pe un rezultat de 703 milioane euro.

Frederic Oudea a apreciat că este nevoie să existe bănci mari pentru a putea menţine capacitatea Europei de a finanţa mari companii şi proiecte de infrastructură. ‘Mărimea contează. Cred că avem nevoie de jucători care să fie capabili să ofere credite companiilor şi guvernelor europene’, a spus Oudea. Referindu-se la Societe Generale, Oudea a spus că vrea ca banca franceză să aibă şi în viitor o prezenţă puternică în Europa, dar şi pe pieţele din SUA şi China.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajaţi şi 32 milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

SURSA: Agerpres