Victor Ponta, preşedintele Pro România, a transmis, marţi, că tema principală a discuţiilor de marți în Parlament a fost reintroducerea stării de urgenţă. Fostul premier susţine că acest lucru ar fi o „catastrofă”. Liderul Pro România a vorbit pe larg despre acest subiect în emisiunea lui Victor Ciutacu, „Punctul Culminant”, de la România TV.

„Cred că ar fi o catastrofă. Astăzi asta era tema principală în Parlament. Tema era 15 iulie reintroducerea stării de urgenţă. Ceea ce este grav e că o o să rămânem în starea de alertă până la alegerile generale”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Fostul lider PSD a precizat că a discutat cu primarul Bucureștiului și i-a dat asigurări că nu a negociat cu PSD să primească 40 de locuri eligibile la viitoarele alegeri parlamentare.

„I-am și spus doamnei Firea. Cu doamna Firea am avut o relație civilizată și o să am în continuare. Sper că nu se simte trădată de mine, ci de propriii colegi. Ei îi dăunează ce fac cei din PSD, cei care ar trebui să o sprijine nu o sprijină. Ea se referă a ce i s-a mai întâmplat în PSD. Ea se bazează pe cei din partid, iar ei se înjunghie între ei. Eu cred că noi avem un candidat mai bun decât mine”, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a mărturisit că ar fi încântat ca Gabriela Firea să candideze din partea Pro România la Primăria Capitalei.

Luni seară Victor Ponta a evitat să spună dacă va candida la Primăria București sau nu și a transmis că există colegi „mai buni” decât el în PRO România. Totodată, Ponta a transmis, însă, că dacă ar câștiga Primăria București nu ar mai candida la alegerile prezidențiale.

Fostul premier a declarat despre Nicușor Dan că este ”mai de stânga” decât Gabriela Firea și că mama lui i-a spus că l-ar vota pe fostul lider USR: ”Mama mi-a spus că l-ar vota pe Nicușor Dan pentru că e singurul care i-a băgat în seamă când s-a ridicat o construcție ilegală. Dar cred că asocierea cu PNL i-a făcut rău”, a mai declarat Victor Ponta.