Registrul Auto Român a constatat că două din zece maşini au probleme de identificare. În consecință, autoritatea a anunţat lansarea RAR eXpert, care este un serviciu ce oferă clienţilor o verificare amănunțită a autovehiculelor pe care vor să le cumpere şi un raport de expertiză, inclusiv din punct de vedere tehnic, privind autoturismul.

Serviciul este lansat în condiţiile în care, potrivit RAR, două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare.

Conform unui anunț al Registrului Auto Român, începând de joi, la sediul central al instituţiei, persoanele care doresc să achiziţioneze un autovehicul pot beneficia de o verificare amănunţită pentru a se asigura că identitatea acestuia este cea reală, stabilită de producător. Această facilitate este lansată în condiţiile în care statisticile realizate de RAR indică faptul că 20% dintre maşini au probleme privind identificarea.

RAR susține că două din zece maşini au probleme de identificare

„Două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuţei producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/şasiu”, a arătat RAR.

Conform sursei citate, o parte dintre aceste deficiențe reprezintă motive întemeiate de a refuza să se achiziţioneze un autovehicul utilizat.

„Neconformităţile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR şi blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulație”, au mai precizat cei de la RAR.

RAR eXpert vine în ajutorul celor care vor să cumpere o mașină

RAR eXpert oferă clienţilor un raport de expertiză, însă verificarea se face numai pentru autovehiculele care sunt duse la sediul RAR Griviţa. În plus, inginerii RAR pot face şi o evaluare din punct de vedere tehnic a autovehiculelor înainte de achiziţionare. Potrivit informațiilor furnizate, această evaluare poate evidenţia reparaţii neconforme la structura de rezistenţă sau, cu anumite condiţionări, eventuale intervenţii asupra indicatorului de kilometraj”, precizează instituţia.

Directorul tehnic al Registrului, Cristian Bucur a susținut că instituția pe care o conduce își asumă rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto. În plus, el a fost de părere că sfatul oferit șoferilor de RAR poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o maşină.

Persoanele care doresc să beneficieze de serviciile puse la dispoziție de RAR trebuie să facă programare telefonic la numărul 021/9672, ori pe site-ul RAR – www.rarom.ro.